Afbeelding

Saturnus’72, opnieuw wisselend succes

Sport

RIDDERKERK - Opnieuw was er wisselend succes bij de handballers van Saturnus’72. De vrouwen haalde de verwachtte winst terwijl de mannen het in Rotterdam niet konden bolwerken.

Bij de nummer laatst Oliveo in Pijnacker hebben de vrouwen van Saturnus’72 uiteindelijk de volle winst behaald. Volgens trainer Ronald Eckhardt was Saturnus’72 de ploeg die de minste fouten maakte. ,,Een slechte wedstrijd. In de eerste helft raakten we zeker 18 keer de bal kwijt in de aanval. Geheel onnodig”. Hierdoor was het verschil bij rust maar klein (9-11). Ook het tweede bedrijf was niet veel beter. Saturnus kan wel beter maar liet dit achterwegen terwijl tegenstander Oliveo niet beter kon. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een 18-22 overwinning. Ondanks de winst was Eckhardt dan ook zeer ontevreden over het vertoonde spel. ,,Ik moet dit even laten bezinken en later deze week bekijken hoe ik hier verder mee kan. Dit was in ieder geval heel zwak”.

Een helft konden de mannen van Hans van der Wiel Snelwiek bijblijven. Toen het na de wissel (17-12) ineens heel hard ging (25-15) was de spirit om het toch tot een goed eind te brengen gauw weg. In het laatste deel kreeg de stand toch nog een iets redelijke gezicht. Een nederlaag met 39-28 valt in de handbalwereld nog veel mee. Van der Wiel was er dan ook gauw klaar mee. Vergeten en op weg naar een positief volgend weekend.
De heren spelen vrijdag eerst nog voor de beker bij de Meeuwen in Rotterdam waarna zondag in eigen hal de ontmoeting met rode lantaarndrager H.V.O.S. 2 volgt. Een wedstrijd die zeker twee punten moet opleveren. Voor deze wedstrijd komen de dames ook nog in actie. Zij spelen tegen het Rotterdamse Snelwiek. Een ploeg die enkele treden hoger op de ranglijst staat maar zeker niet onaantastbaar is.