Afbeelding

Handballer Robert van der Molen naar Zweden

Sport

RIDDERKERK - Junior Robert van der Molen en ex Saturnus’72 speler Yannick van Zielst hebben met de Handbal School Rijnmond in Zweden deelgenomen aan de Lunda spelen.

Op dit grootste internationale indoor jeugdhandbaltoernooi ter wereld deden maar liefst 7500 jeugdspelers mee: er waren 515 teams aanwezig uit acht verschillende landen. In totaal werden er 1600 wedstrijden gespeeld. Het team met coach Maurice van Zielst wist in het sterk bezette toernooi zelfs door te dringen tot de 1/8 finales.

De HSR is een samenwerking tussen Conventus, DES, MOK en Saturnus’72 en onderdeel van de Handbalschool Rijnmond. Middels dit cluster wil de HSR ervoor zorgen dat kinderen tussen de negen en twaalf jaar extra training kunnen volgen, zonder dat zij hun club hoeven verlaten. Zij kunnen makkelijker doorstromen naar de volgende categorie welke de selectie vormt voor deze regio en van waaruit nog verder kan worden doorgegroeid. Maar dit hoeft niet, ook gewoon als extra training om jezelf te verbeteren biedt de Handbalschool Cluster Drechtsteden jonge handballers de mogelijkheid. Zo hoopt men de (sub) talenten in de regio te houden en het prestatieniveau geleidelijk te laten stijgen.
Cluster Drechtsteden van de NHV HandbalSchool Rijnmond traint elke maandag (vakanties uitgezonderd) in Dordrecht van 18.30 tot 20 uur aan de Maria Montessorilaan 3 in de Sport+ zaal 7.


Voor wie ook wil handballen en tussen de negen en twaalf jaar is, altijd welkom bij de training. www.saturnus72.nl 

Advertenties uit de krant