RVVH pakt driepunter tegen Ter Leede

RIDDERKERK - RVVH heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan door met 1-0 te winnen van Ter Leede en zo de derde plaats op de ranglijst te bemachtigen. Dit ging overigens niet vanzelf want Ter Leede was een tegenstander van formaat die RVVH tot nu toe de enige competitienederlaag toebracht. In Sassenheim werd de heenwedstrijd destijds kansloos met 3-1 verloren.

De wedstrijd begon van beide kanten moeizaam en zeer aftastend. Het werd snel duidelijk dat hier een zeer tactische wedstrijd werd gespeeld waarbij het accent lag op gecontroleerd balbezit en vooral niets weggeven. Voeg daarbij nog dat beide teams 3 á 4 vaste basisspelers misten en de reden daarvoor is wellicht verklaard. De eerste kans in de wedstrijd was voor RVVH na ruim zeven minuten spelen toen Pires Tavares zich in het strafschopgebied kon vrijspelen, maar zijn inzet geblokt zag door de defensie van Ter Leede. Vijf minuten later schoot Julian Agatowski hard op het doel van Ter Leede, maar keeper Bogdan Constantin redde uitstekend. Een minuut later mocht Jesse Eggers een vrije trap nemen vanaf zo’20 meter van het doel van Ter Leede, maar opnieuw redde Constantin bekwaam. Het kwartier wat hierop volgde leverde veel balbezit op voor RVVH, maar uitgespeelde kansen waren er niet te zien. Ook Ter Leede kon geen vuist maken en beperkte zich tot verdedigen. Na een half uur spelen mocht RVVH zijn eerste corner nemen, maar de kopbal van Remco Buist werd opnieuw een prooi voor keeper Constantin. Het laatste kwartiertje voor rust was voor Ter Leede. Zij kwamen nu wel naar voren en zetten druk op de bal en creëerden nu wel een paar kansen. Een vrije trap werd door keeper Spelde keurig weg gestompt en bij één van de 2 volgende corners werd de bal door de uitblinkende aanvoerder Damiën Vereecken van de doellijn gehaald. Vlak voor rust werd een vrije trap van Ter Leede door Jesse Eggers uitstekend uit de doelmond gekopt om erger te voorkomen. Als laatste wapenfeit voor rust kon nog een schot van Tony Schreurs over het doel van Spelde genoteerd worden en een kopbal van Remco Buist over het doel van Ter Leede. Rust derhalve 0 – 0.

De tweede helft gaf een ander beeld te zien. Er was nu veel meer strijd van beide kanten en de wil om de eerste goal te maken. Zo schoot Tom v.d. Vlugt namens Ter Leede hard naast het doel van RVVH na balverlies op het middenveld en kon Ter Leede 2 corners na elkaar nemen, die geen probleem vormden voor de defensie van RVVH. Aan de andere kant schoot Pires Tavares hard op het doel van Ter Leede, waarbij keeper Constantin opnieuw bekwaam redde. Enkele minuten daarna kopte Remco Buist over na een goede voorzet van Rodriques de Pina. RVVH nam nu het initiatief in de wedstrijd weer over van Ter Leede en dat leverde enkele goede kansen op. Niet onvermeld hierbij mag worden de overtreding van keeper Constantin op Benjamin Martha, waarin velen een strafschop zagen, echter scheidsrechter De Waard niet. RVVH liet dit niet op zich zitten en had via Agatowski (bal over) en Martha (opnieuw bal over) goede mogelijkheden op een voorsprong. Ook Ter Leede had hierna nog een uitstekende kans, maar Spelde kon redding brengen op een harde inzet van Tony Schreurs. Vervolgens kregen beide teams nog een mogelijkheid om te scoren, maar beide aanvallers (Pires Tavares en Ammerlaan) schoten over het doel. Tien minuten voor tijd was het wel raak: een prima opgezette aanval via Julian Agatowski deed de bal bij Wilco Oudenaarden belanden, die zich vanaf links uitstekend vrij kapte en de bal met zijn rechtervoet onhoudbaar voor doelman Constantin in het doel schoot: 1 – 0. De wedstrijd was nu in feite gespeeld en Ter Leede gaf het min of meer op. De beste kansen waren in feite nog voor RVVH dat nu kon loeren op de counter, maar toch niet meer tot scoren kwam. Het speelde wel de wedstrijd zeer controlerend uit en won zeker gezien het aantal kansen de wedstrijd toch wel verdiend. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen ASWH, opnieuw een wedstrijd op het scherpst van de snede, waarin RVVH weer vol aan de bak moet om zijn fraaie positie op de ranglijst te handhaven.

RVVH – Ter Leede: 1 – 0 (0 – 0)