Foto Sander Onderdelinden
Foto Sander Onderdelinden

KCR vergroot voorsprong na winst op KOAG

Sport

RIDDERKERK - Een week nadat KCR door winst op Swift de alleenheerschappij pakte in de eerste klasse E, wist het de marge te vergroten naar vier punten. Zelf won het van hekkensluiter KOAG (21-18), terwijl Swift bezweek in De Lier (19-13 verlies bij Valto).

Voor een goed gevulde Fakkel startte KOAG het scherpst en nam een 0-2 voorsprong. Dat zou ook de enige voordelige marge voor de Krimpenaren blijken. Binnen negen minuten gaf het scorebord 4-2 voor KCR aan. KOAG kon aanhaken tot 5-4, maar in de korte periode daarna scoorden de mannen, die de volledige productie in de eerste helft leverden, er goed op los. Bij 9-4 kon KOAG er weer wat tegenover stellen. Pas tien minuten na de negende goal wist KCR de korf weer te vinden. Omdat de Akomar Shippingformatie direct nog tweemaal van afstand met scherp vuurde werd er gepauzeerd met een duidelijke 12-7 stand. 

Na de onderbreking gingen ook de dames zich met de scores bemoeien. Met een demarrage van 15-12 naar 19-13 leek het wel gedaan met de aspiraties van de gasten. Na de twintigste goal liet KCR de teugels onbewust wat vieren. Het had tot gevolg dat in het laatste kwartier alleen nog via Van der Schelling werd gescoord, terwijl KOAG nog bijna op twee punten kon komen. Zover kwam het echt niet, 21-18.
Komende zaterdag speelt KCR tegen Valto, dat KCR de enige nederlaag bezorgde. Aanvang in De Fakkel is om 17:15 uur.

Advertenties uit de krant