Slikkerveer in slotfase onderuit bij SVDPW

RIDDERKERK - Op het Schiedamse sportpark Harga trad Slikkerveer zondag aan tegen het hoog genoteerde SVDPW. Beide ploegen maakten er een aanvallende wedstrijd van, waarbij het spel in hoog tempo over en weer golfde naar beide doelen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisclub, maar de kopbal ging een metertje naast het doel van Mitchel van der Spoel. In de derde minuut was het voor Slikkerveer meteen raak. Voorbereidend werk op de linkerflank van Steven van Dongen en het geluk dat een verdediger van SVDPW over de bal maaide stelde Casper Gerritse in staat om de bal in de touwen te jagen: 0-1. Daarna volgden er kansjes voor Steven van Dongen bij de eerste paal en Mike van Dongen met een afstandsschot, maar de pogingen waren niet verrassend genoeg. Daarna kreeg ook SVDPW wat meer kansen. Een verre ingooi belandde bij de tweede paal op het hoofd van Ozbayrak, maar Mitchel van der Spoel haalde de bal uit de verre hoek. In de zestiende minuut was Van der Spoel wel kansloos op een inzet van Patrick Fonseca, die vrij mocht opkomen op de linkerflank en de bal in de korte hoek liet belanden: 1-1. Daarna kreeg Slikkerveer weer een aantal kansen op rij. Een vrije trap van Richard Clement ging maar een metertje over het doel en Mike van Dongen schoot op fraai aangeven van Casper Gerritse de bal via de binnenkant van de paal weer terug het veld in. Ook een schot van Romano Niamut ging maar net voorlangs en kon niet worden aangeraakt bij de tweede paal door Roy Schep of Mike van Dongen. Ook Steven van Dongen leek alleen op doel af te kunnen gaan, maar na de laatste kapbeweging wilde de bal niet aan het elastiek blijven zitten. In de laatste tien minuten voor rust was het toch weer even de thuisploeg die aanzette en Mitchel van der Spoel een paar keer aan het werk zette. Het bleef echter 1-1.

In de tweede helft leek Slikkerveer meteen weer op weg naar een treffer. De hard werkende Jason van den Berg veroverde de bal op het middenveld en zette Casper Gerritse voor het doel in stelling, maar via een verdediger ging de inzet net over de lat. Daarna volgde een rommelige periode, waarin beide teams te snel balverlies leden om gevaarlijk voor de doelen te kunnen komen. Slikkerveer mocht na een uur spelen een vrije trap als kado nemen, want de goalie van SVDPW had net buiten de zestien hands gemaakt. De inzet van Steven en Mike van Dongen was niet hard genoeg om de doelman van SVDPW te verschalken, want hij kon nog net op tijd de bal uit de kruising tot hoekschop verwerken. Daarna bleef het rommelig en probeerde SVDPW het een paar maal met een afstandsschot, maar die werden niet gevaarlijk. In de 76-ste minuut van de wedstrijd raakte Jason van den Berg dusdanig geblesseerd, dat hij van het veld gedragen moest worden. Dit bracht Slikkerveer blijkbaar zo van haar stuk, dat het in de eerstvolgende minuten veels te slap verdedigde. Een hoekschop die niet goed werd weggewerkt was een gemakkelijke prooi voor Kevin Varela Pereira, die van dichtbij hoog in het dak van het doel schoot: 2-1. Nog geen minuutje later volgde een aanval over de linkerflank van SVDPW, die eenvoudig kon worden binnengeschoten vanaf de achterlijn door Berkan Oyzbarak: 3-1. Pas daarna was het besef weer terug bij Slikkerveer, dat er nog niet verloren was. Invaller en debutant in het eerste elftal Valerio Vers schoot uit een rebound van een hoekschop van dichtbij naast het doel. SVDPW probeerde het nog met een afstandsschot van heel ver, waarbij Mitchel van der Spoel de bal nog maar net tegen het doel zelf kon duwen. In de 90-ste minuut was er een goede actie tussen Mike van Steven van Dongen, waarbij op de laatstgenoemde in de zestien een overtreding werd gemaakt en scheidsrechter te Hennepe aan Slikkerveer nog een penalty toekende. Dit buitenkansje werd benut door Steven van Dongen zelf en leek er nog meer in te zitten voor Slikkerveer. Helaas was daar nog een fraaie solo van SVDPW´er Sandin Avdic, die aan alle illusies een einde maakte toen hij al slalommend langs de Slikkerveerse defensie de 4-2 aantekende. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14:30 uur de inhaalwedstrijd uit bij koploper PFC.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Roy Schep, Mark Offerman, Vincent de Jong, Ronald Capelle, Mike van Dongen, Richard Clement, Romano Niamut, Casper Gerritse (57 – Steven de la Rambelje), Jason van den Berg (76 – Valerio Vers) en Steven van Dongen.