Afbeelding

Hoogvliet krijgt groots evenement

Regionaal

HOOGVLIET - De Gebiedscommissie van Hoogvliet heeft vorig jaar 2014 in een speciaal daarvoor uitgeschreven vergadering onder leiding van voorzitter Edwin Smid haar steun toegezegd voor een nieuw en groots evenement: de Wielerronde/Halve Marathon Hoogvliet. Dit evenement, dat op zaterdag 20 juni 2015 in Park De Heerlijkheid, staat bol van sport en entertainment. Het wordt één groot feest.

Gebiedscommissie enthousiast

In de vergadering hebben alle leden volmondig hun steun voor het evenement uitgesproken. De Wielerronde/Halve Marathon Hoogvliet heeft een gevarieerd, breed sportief programma, waaraan veel mensen deelnemen. Voorzitter Edwin Smid: ,,Met het parcours door de Groene Gordel wordt dit prachtige deel van Hoogvliet ontdekt door diegenen die het niet kennen. Het programma biedt ook gelegenheid aan Hoogvlietse groepen en verenigingen om mee te doen en zich te presenteren. De betrokkenheid is daarmee groot en dat is voor ons belangrijk. Het is een evenement voor en door bewoners van Hoogvliet. De dag wordt afgesloten met een grandioze feestavond. Het wordt één grote promotie voor alles wat Hoogvliet te bieden heeft. Hoogvliet krijgt naast het midzomerfeest, de intocht en de participarade, nu een groot sportevenement waar iedereen van kan genieten. We zijn blij dat het initiatief genomen is. Wij hebben hier heel veel vertrouwen in."

Meedoen en feesten

20 juni 2015 is een dag vol sport en entertainment. Bij Villa De Heerlijkheid aan de Venkelweg wordt de bezoekers een mooi programma aangeboden. De dag begint met de opening van de Sportmarkt. Verenigingen en clubs uit Hoogvliet presenteren zich met clinics en demo's. Na de opening gaat de Halve van Hoogvliet van start. Naast de halve marathon kan ook een vijf en tien kilometer worden gelopen en er is een jeugdloop. 's Middags gaat de Wielerronde van start. Niet alleen komen de topamateurs van Nederland aan de start, aan de onderdelen als de Dikke Banden Race, de Funklasse en scootmobielrace kunnen Hoogvlieters zelf meedoen. 's Avonds wordt het één groot feest met optredens van grote artiesten. Wie dat worden, wordt nog even geheim gehouden.
De organisatie is in handen van een comité van Hoogvlietse vrijwilligers onder leiding van Joop van Gils en Rob de Hair.

Advertenties uit de krant