Foto Roelie 't Jong

Slikkerveer onmachtig tegen VFC

RIDDERKERK - In het duel tegen VFC begon Slikkerveer al in de eerste minuut met een kansje voor Ronald Capelle, die vanaf de rand van de zestien voorlangs schoot. De bezoekers uit Vlaardingen kregen in de achtste minuut haar eerste kans en die was meteen raak. Uit een hoekschop kopte de bij de tweede paal vrijstaande Tim Gudde beheerst binnen: 0-1.

Door Arjan 't Jong

Een domper voor Slikkerveer, dat eigenlijk tot dan toe het initiatief had maar niet echt kansen wist te creëren. Ondanks een surplus aan balbezit was het in de twintigste minuut toch weer VFC dat dichtbij een treffer was. Medina kopte gelukkig voor Slikkerveer ruim naast het doel. Pas in de 26-ste minuut kwam Slikkerveer weer echt in de buurt van het doel van VFC. Op een Arjan Robben-achtige wijze kapte Ronald Capelle naar binnen om de bal vervolgens naar de verre kruising te krullen. Helaas ging de bal net tien centimeter over de lat heen. Daarna volgde een periode waarin Slikkerveer op weg leek naar de gelijkmaker. Strakke voorzetten vanaf rechts van Hugo A-Tjak en Ronald Capelle op links stichtten wel verwarring voor het doel van VFC, maar een doelpunt bleef uit. Ook een aantal hoekschoppen van Richard Clement zorgde voor hectische taferelen in de doelmond, maar betrekkelijk eenvoudig bleef VFC tot aan de rust op de been en bleef het 0-1.

In de tweede helft was de eerste kans weer voor Slikkerveer, maar was het afstandsschot van Vincent de Jong niet verrassend genoeg voor de goalie van VFC. Uit de tegenaanval waren de bezoekers aanmerkelijk gevaarlijker. Bryn Siegersma schoot van afstand over het doel, Roy van der Graaf schoot van dichtbij naast en Medina mikte precies in de handen van Mitchel van der Spoel. In de 57-ste minuut leek VFC Slikkerveer al te vellen, maar Chris Pires zag zijn eerste inzet door Mitchel van der Spoel keurig naast getikt worden en uit de hoekschop die volgde kopte hij tegen de lat. Slikkerveer mocht ook in de tweede helft het meeste balbezit op haar conto schrijven, maar in aanvallend opzicht bleef het onmachtig. Alles ging goed tot aan de zestien, maar Slikkerveer kon vandaag niet verrassen in de aanval. VFC probeerde uit de tegenaanval ook regelmatig om Slikkerveer definitief te verschalken. Dat lukte uiteindelijk in de 84-ste minuut toen Sven Goedendorp profiteerde van slecht uitverdedigen en via de binnenkant van de paal de bal in de touwen liet belanden: 0-2. Een minuut voor tijd kreeg Richard Clement de kans om de eer voor Slikkerveer te redden, maar oog in oog met de VFC-goalie kon hij deze niet passeren. Het bleef zodoende voor Slikkerveer een teleurstellende 0-2 nederlaag. Consequenties op de ranglijst heeft de nederlaag niet, want Slikkerveer blijft daarop zevende staan. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur uit bij Groeneweg in Zevenhuizen.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Roy Schep, Mark Offerman, Vincent de Jong, Ronald Capelle (52 – Daan Koekebacker), Afendy Roehoeputij, Mike van Dongen, Richard Clement, Steven van Dongen, Romano Niamut, Hugo A-Tjak.