Afbeelding

Bolnes krijgt te weinig tegen stadsgenoot Rijsoord

Sport

RIDDERKERK - Zaterdag 7 maart was de eerste lekkere voorjaarsdag met de derby SV Bolnes-Rijsoord op het programma. In de wedstrijd bij Rijsoord kreeg Bolnes te weinig, deze werd verloren met 2-1. Kijkende naar de ranglijst zie je dat Rijsoord op de derde plaats staat en Bolnes achtste, dus is deze middag Rijsoord de favoriet.

Door Ben Smit

Bolnes begon voortvarend en creëerde direct een kansen, Derrel en Marleyson testte de keeper van Rijsoord. Beide ploegen gingen voor de winst met niet altijd goed voetbal, maar dat is op elk niveau zo. Het belangrijkste is dat de wil en beleving aanwezig is en dat was zeker zo. Er werd gestreden en dit zag je terug in het spel verdedigend stond het goed (uitzonderingen daar gelaten, de nummer negen Soufiane Aouragh van Rijsoord glipte er steeds langs), het middenveld kon redelijk gemakkelijk op de been blijven maar kwam niet in het duel en aanvallend werd er gevaar gesticht. De nummer zeven van Rijsoord, Zepp Jacobs, kreeg de eerste gele kaart voorgeschoteld na een grove overtreding op Ferry Smit.
Maar dan zie je het verschil in het benutten van kansen, twee keer niet goed dekken van Bolnes en Rijsoord stond tegen de verhoudingen in op 0-2, doelpunten Berry de Groot en Sander Barragan. Net voor de rust kon Melvin Zaalman nog de aansluitingstreffer maken maar jammer genoeg ontbrak de zuiverheid in zijn schot. Rijsoord was de eerste helft wel wat beter, maar SV Bolnes creëerde zeker kansen met een gevaarlijke Derrel Liohnar en Melvin Zaalman. Om nog een goed resultaat te kunnen behalen moeten de kansen worden benut, maar dit euvel is het hele seizoen al een probleem. In de eerste helft viel er nog een gele kaart voor Rijsoord speler Nilton Tavares Ramos.

De tweede helft gaf een ander beeld. Bolnes ging voor de aansluitingstreffer en het kleine beetje geluk werd nu afgedwongen. Melvin Zaalman schoot de 1-2 heerlijk in. Bolnes was daarna de gevaarlijke ploeg en creëerde kansen. Rijsoord was van het padje en Bolnes geloofde er in. In de 77e minuut kwam na een scrimmage in de zestien de bal voor de voeten van Derrel Liohnar die de bal kon in punteren, 2-2. Hierna ging Rijsoord aanzetten en kwam Bolnes onderdruk te staan, maar iedereen bleef gefocust en Rijsoord creëerde niets meer. Een knappe prestatie van Bolnes en geeft hoop voor de komende zware wedstrijden. Kijkende naar de ranglijst zijn ze er niet veel mee opgeschoten, Klundert, Dinteloord, Pelikaan gewonnen. Heerjansdam en VVGZ gelijk, alleen Alblasserdam verliest.
Volgende week weer een belangrijke wedstrijd tegen Sliedrecht, uit wonnen we deze wedstrijd dik verdiend met 5-3. Het vermelden waard is dat voor het eerst dit seizoen niemand van Bolnes een gele kaart heeft ontvangen.

Opstelling: Jordy Godijn, Ronald Vrolijk, Rodger Lieveld, Ferry Smit, Martin Zaalman, Michael Zaalman ( Kevin Muanza ), Melvin Zaalman ( Gerson Duarte ), Michael Lindberg Wesley Strootman, Meija Marleyson, Derrel Liohnar