Rust weer gekeerd bij de handballers van Saturnus’72

RIDDERKERK - Na een korte turbulente voorjaarsvakantie gingen de handballers van Saturnus’72 weer aan de slag. De mannen versloegen vrijdag D.I.O.S. 2 voor de beker maar voor de competitie was zondag Ventura net iets beter. Bij de dames gaat het weer goed met een mooie overwinning op D.I.O.S.

Na twee turbulente weken, waarin onder meer afscheid genomen werd van keeper Thijs Nuis (vertrekt naar Snelwiek) en Magdi Ossali (stopt?), werd het een mooie start voor het laatste deel van de zaalcompetitie. In de ¼ finale van de beker was vrijdag D.I.O.S. 2 de eerste tegenstander van het weekend. Saturnus startte bijzonder scherp en kwam al snel op een 4-0 voorsprong. Vanuit een sterke verdediging, met aan het hoofd keeper Lennard Huisman, kwam de voorsprong daarna al niet meer in gevaar. Saturnus pakte door en had bij rust al een 16-9 voorsprong. Ook in het tweede deel van de bekerstrijd kon de ploeg van coach Hans van der Wiel zich lekker uitleven. De 33-20 overwinning was dan ook zeer verdiend.

Het Schiedamse Schielicht/Ventura was zondag de tegenstander van de mannen. De tegenstander heeft dan wel 6 punten meer als Saturnus’72, maar gedurende bijna de gehele wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Na een sterke start (4-1) stond het in de 17e minuut 9-9 en was het een aantrekkelijke wedstrijd om te zien. Een tijdstraf voor Danny Kanters, uitgedeeld door het leidende scheidsrechters koppel Ton Chrispijn en Ed van Duren, kantelde de wedstrijd. Ventura kwam op een kleine voorsprong (12-14) die zij ook gedurende de wedstrijd niet meer weg gaven. Na de rust (13-15) lukte het eenmaal om aan te haken (16-16) maar daarna stond er steeds een klein verschil op het scorebord. Na afloop typeerde Van der Wiel het kleine verschil aan het missen van de juiste scherpte en het feit dat het soms net niet mee zat. Uiteindelijk viel de nederlaag met 25-31 toch nog hoog uit. Bij Saturnus’72 maakte Jeffrey Keekstra en Rik van der Giessen een verdienstelijke debuut in de ploeg.
Ook bij de dames is er enigszins rust in een turbulent seizoen. Na het vertrek van coach Ricardo Clarijs, kon zijn werkzaamheden niet combineren met de andere vereniging die hij traint, en het recentelijke opstappen van interim coach Ronald Eckhardt, lijkt de rust weer gekeerd. Het seizoen wordt afgemaakt door het koppel Henk van Oers en Jirri Bruinzeel. Volgens Bruinzeel klikt het, de trainingen worden goed bezocht en er zijn nieuwe afspraken gemaakt binnen de ploeg. In de thuiswedstrijd van zondag tegen D.I.O.S. was dit goed te zien. Vanaf het begin ging de zeer jonge ploeg fel van start. Al snel was het verschil opgeschroefd tot 4-0. Bij rust stond er een verdiende 10-5 op het scorebord. Een smetje op de eerste helft was de ongelukkige rode kaart van Celeste Eckhard. Na de thee waren er even wat aanpassingsproblemen waardoor D.I.O.S. weer in de wedstrijd kon komen (11-11). Lang heeft de verwarring niet geduurd en Saturnus pakte de draad van de eerste helft weer op. Via diverse fraaie treffers werd de winst opgeschroefd naar een verdiende 20-12 overwinning. Bij Saturnus’72 maakte Romy Muller en Marieke Euser weer enkele speel minuten.
Zondag gaat de competitie weer verder met, voor beide teams, uitwedstrijden bij D.E.S.’72 in Papendrecht. Altijd wedstrijden die bestempeld kunnen worden als derby’s. In de vrouwen competitie staat D.E.S. ongeslagen bovenaan, bij de mannen vechten de Papendrechters tegen degradatie. Twee interessante wedstrijden.