Foto's Roelie 't Jong

Slikkerveer morst teveel kansen tegen Groeneweg

RIDDERKERK - In het uitduel bij Groeneweg in Zevenhuizen startte de wedstrijd met een fraai zonnetje en was ook de eerste kans voor Slikkerveer. Een hoekschop van Richard Clement werd bij de eerste paal weggewerkt, maar de rebound was voor Hugo A-Tjak die vanaf de rand zestien naast het doel schoot.

Daarna golfde het spel redelijk heen en weer zonder dat er kansen werden gecreëerd. In de 14e minuut was het Slikkerveer dat zichzelf in de problemen bracht. Niet goed wegwerken van de bal achterin zorgde voor een splijtende pass in de defensie van Slikkerveer die door Menno Baars van Groeneweg eenvoudig werd afgerond: 1-0. Slikkerveer probeerde daarna wat meer druk te zetten op de verdediging van Groeneweg. Een fraai voorziet vanaf de rechterflank door Ruben Silva Lopez werd voor het doel gemist door Steven van Dongen en Hugo A-Tjak. In de 28-ste minuut kopte Hugo A-Tjak in duikvlucht naast en was het wachten op de gelijkmaker. Echter werd twee minuten later de wedstrijd stilgelegd vanwege een blessure van scheidsrechter Mank. Zo´n 38 minuten later kon het spel weer worden hervat dankzij de invalbeurt voor scheidsrechter Van der Kraan die in Zevenhuizen woonachtig is. Meteen in de eerste minuut die volgde kreeg Ruben Silva Lopez een grote kans maar zijn schot ging naast. In de 37-ste minuut leek Richard Clement af te stevenen op de gelijkmaker, want hij kon alleen op doel afgaan. Ware het niet dat scheidsrechter Van der Kraan floot voor buitenspel, dat verder niemand, ook de grensrechter van Groeneweg niet, had gezien. Een minuut later was de gelijkmaker wel een feit. Daar had Slikkerveer wel enig fortuin bij nodig, want keeper Bor werd omver gelopen door zijn eigen verdediger en liet daarop de bal los. Romano Niamut stond precies op de goede plek om dit buitenkansje te verzilveren en kon de bal eenvoudig in een leeg doel schieten: 1-1. De laatste kans van de eerste helft was voor Groeneweg. Een kopbal van Baars belandde recht in de handen van Mitchel van der Spoel. Het bleef zodoende bij rust 1-1.

In de tweede helft startte Slikkerveer weer sterk, want Romano Niamut schoot uit een prima voorzet van Roy Schep hard bij de eerste paal tegen keeper Bor op. Daarna was even goed opletten voor de supporters want ineens ging het hard. In de 48-ste minuut werd nog nagepraat over een ingooi halverwege de helft van Slikkerveer bij de zijlijn of de voorzet richting de eerste paal werd door Menno Baars knap in de verre hoek binnengeschoten: 2-1. Vier minuten later werd het zelfs 3-1 toen Slikkerveer de bal niet weg kreeg en via een paar klutsen het leer voor het doel kwam en Erwin Hof de bal in de verre hoek binnenkopte. Weer twee minuten later was het al weer 3-2, want Ruben Silva Lopez lobte een prima bal door het centrum van Romano Niamut keurig over de uitkomende keeper Bor heen. Weer een paar minuten later leek de gelijkmaker eraan te komen, want Steven van Dongen tikte de bal langs de keeper op doel, maar kon nog een verdediger de bal op tijd wegwerken. In de 66-ste minuut was Steven van Dongen weer dichtbij maar de inzet met zijn chocoladebeen ging op de linkerflank ruim naast. In de 71-ste minuut belande een aanval, die was opgezet over meerdere schijven via Ruben Silva Lopez bij Steven van Dongen, maar van dichtbij ging de bal tegen de verkeerde kant van de paal achter. In de 80-ste minuut was het Groeneweg dat in de tegenaanval ging en in Melvin Wetzel de vrije man vond op de rand van de zestien. Hij zocht de vrije hoek en schoot de bal beheerst binnen: 4-2. Hiermee was de Slikkerveerse aanvalsdrift op zoek naar de gelijkmaker ook meteen de das om gedaan. Een fraaie omhaal in de 92-ste minuut van Ruben Silva Lopez in de handen van keeper Bor was het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Roy Schep (81 – Daan Koekebacker), Mark Offerman, Vincent de Jong, Afendy Roehoeputij, Mike van Dongen, Richard Clement, Romano Niamut, Steven van Dongen, Ruben Silva Lopez en Hugo A-Tjak (66 – Ronald Capelle)