Foto's Jan van Gelder

RVVH - Zwaluwen 0 – 2 de wedstrijd van steeds net niet…….

RIDDERKERK - RVVH heeft zaterdag zijn eerste thuiscompetitienederlaag van dit seizoen geleden en overigens ook de eerste sinds september 2013. Het Vlaardingse Zwaluwen - met de 37-jarige topverdediger Edwin van Bueren in zijn gelederen - was hier verantwoordelijk voor. Bij RVVH liep het deze wedstrijd steeds over iets teveel schijven, terwijl Zwaluwen wat directer en daardoor ook effectiever in zijn spel was. De geringe kansen die Zwaluwen kreeg, werden verzilverd in 2 goals, terwijl RVVH zijn veelvuldig balbezit nauwelijks in kansen en dus goals kon uitdrukken.

Door Theo Leenheer

RVVH startte deze wedstrijd met keeper Jeroen Kloosterman in de basis omdat Danny Spelde nog teveel last had van zijn vorige week tegen Katwijk opgelopen liesblessure en moest ook oer RVVH-er Robert Kooiman missen in verband met een schorsing. De wedstrijd begon over en weer met wat aftastend spel, waarbij Zwaluwen al in de 3e minuut een vrije trap in de muur van RVVH kon schieten, maar de hieruit ontstane rebound leverde niets op voor de Vlaardingers. Wel zetten zij kort daarna een uitstekende aanval over links op waarbij een prima strakke voorzet door Adair Veiga Lopes (volgend seizoen RVVH-er!) keihard tegen de touwen werd gekopt. Een prachtige goal, onhoudbaar voor Kloosterman, maar wel een domper voor RVVH. Een minuut later probeerde Dos Santos het van afstand, maar zijn halve omhaal ging over het doel van Zwaluwen. Een minuut of 5 later probeerde dezelfde speler het met een vrije trap, maar zijn te laag ingeschoten bal werd onderschept door de defensie van Zwaluwen. Een minuut later ontstond er een kans voor Martha na wat slordig verdedigen in de Vlaardingse defensie, maar keeper Nick Sanders kon de inzet keren. Nog geen 2 minuten later was er een hard schot van diezelfde Benjamin Martha, na een prima aanval over rechts via Roy Weber, maar opnieuw kon keeper Sanders redding brengen. De grootste kans voor RVVH was in de 30e minuut te bewonderen, toen Jesse Eggers een voorzet van Pires Tavares in de rechter benedenhoek van het doel kopte, maar keeper Sanders kon op het laatste moment de bal nog net uit de hoek tikken. Geen goal voor RVVH dus, maar wel een enorm veldoverwicht. Zwaluwen kon daar weinig tegenover stellen en beperkte zich tot verdedigen. De laatste 5 minuten voor de rust waren echter wel weer voor Zwaluwen, waarbij zij zelfs 3 keer een corner mochten nemen, die niet zonder gevaar waren, maar steeds voor RVVH goed afliepen. Rust derhalve 0 – 1.

De tweede helft begon met een verkeerde terugspeelbal in de zestien van Zwaluwen, waarbij keeper Sanders nog net kon redden. Een minuut daarna veroorzaakte Damiën Vereecken volkomen onnodig een strafschop na een overtreding op Jesper Gudde. De overtreding was op zich niet zo zwaar, maar wel kwam Gudde erg ongelukkig terecht, waardoor hij per brancard het veld moest verlaten. De penalty werd hard door het midden van het doel ingeschoten door Marlon Oranje en dit betekende de 0 – 2. Het oponthoud duurde ruim 5 minuten en na de 0 – 2 leek er bij de spelers van RVVH ook wat te knakken. Zij probeerden het nog wel maar het leek wel of er niets deze middag wilde lukken.
Het was steeds net niet, of het nu een steekpass was, een vrije trap, een corner, een gewone pass of een doelpoging, steeds net niet goed. Zo werd een vrije trap in de 57e minuut, toegekend in verband met een handsbal, door Jordey van Dam slecht in de muur van Zwaluwen geschoten. Een aantal minuten later soleerde Pires Tavares op fraaie wijze door de defensie van Zwaluwen, maar werd op het laatste moment gestuit door Edwin van Bueren c.s. Rond de 70e minuut van de wedstrijd mocht Van Bueren tot 3 keer toe een vrije trap nemen, die alle 3 hard en hoog over het doel van RVVH werden geschoten. Ook aan die kant dus steeds net niet. Een minuut later kon Kloosterman redding brengen na een solo van Robin Verhorst; de toegekende corner leverde voor Zwaluwen niets op. Een kwartier voor tijd stoomde Roy Weber over de rechterkant goed op, maar zijn voorzet werd tot corner verwerkt, die echter niets voor RVVH opleverde. Een minuut later was het invaller Rensy Barradas, die na een aanval over links via Pires Tavares, hard op de paal van Zwaluwen schoot. Weer net niet dus……..In de slotfase probeerde RVVH het nog wel, maar een schot van Julian Agatowski na een prima solo werd door de uitstekend keepende Nick Sanders goed gered. Het slotakkoord werd geleverd door Barradas, die na aangeven van Remco Buist nog een keer de bovenkant van de lat trof en in blessuretijd nog een keer net naast schoot. Het was dus de wedstrijd van steeds net niet ondanks een aantal goede kansen, die niet verzilverd konden worden. Zwaluwen kon zich vooral in de tweede helft beperken tot verdedigen en kon zeker na de strafschop achterover leunen. Dat was aan Edwin van Bueren c.s. wel besteed en zij namen dan ook ietwat gelukkig de drie punten mee naar Vlaardingen. Scheidsrechter v.d. Roest floot de wedstrijd uitstekend en kon na ruim 7 minuten blessuretijd de wedstrijd zonder kaarten beëindigen.

RVVH – Zwaluwen: 0 – 2 (0 – 1)

7. Veiga Lopes 0 – 1
53. Oranje 0 – 2 (strafschop)

Scheidsrechter: M. v.d. Roest