Driepunter voor Rijsoord op de Molenwei

RIDDERKERK - Rijsoord heeft in de streekderby in en tegen Heerjansdam drie zwaar bevochten punten behaald. Met de rust stonden de Kraaien nog op een achterstand, maar door hard te werken werd die in een voorsprong omgezet. Aangezien de andere vier teams in de eerste klasse C ook wonnen, verandert er niets in de koppositie.

En weer was het puzzelen voor de technische staf om een representatief team op de been te brengen. Na de wedstrijd tegen Bolnes van vorige week haakten Leon van den Heerik, Marco Nijssen, Donovan Lioe Anjie geblesseerd af. Tel daarbij op dat Desley de Wolf en Nick de Zeeuw voor langere tijd uit de roulatie zijn en het zal duidelijk zijn dat Rijsoord weer met een gelegenheidselftal de strijd met Heerjansdam moest aanbinden. Jan Willem Taekema en Mitchell van der Heijden begonnen in de basis van het team. Rick Drenth begon weer op het middenveld en in de voorhoede de van een schorsing teruggekeerde Mike van Gool en de weer, na enkele goede gesprekken afgelopen week, opgestelde Nilton Tavares Ramos.

Voor Rijsoord was het belangrijk deze wedstrijd te winnen om aansluiting met koplopers Heinenoord en Nieuw-Lekkerland te houden. Ook voor Heerjansdam was winnen belangrijk om daarmee de rode lantaarn ver achter zich te houden. De laatste wedstrijden waren niet slecht verlopen voor de Heerjansdammers, die daarmee voorzichtig hoopten op een gunstig resultaat tegen hun bezoekers. Rijsoord beet in de beginfase van het duel goed van zich af en dicteerde een twintig minuten de wedstrijd. De jonge verdedigers waren niet onder de indruk van hun tegenstander en zorgden er voor dat doelman Michael Bekkers het niet echt moeilijk kreeg. Rijsoord kreeg in die beginfase loon naar werken, toen Nilton Tavares Ramos met een lage schuiver in de rechterbenedenhoek de score opende; 0-1. Een prima start van de Kraaien, die daarna nog enkele kansen kregen. Echter de precisie ontbrak om doelman Danny van Leusden echt ongerust te maken. Echter als donderslag bij heldere hemel wist de thuisploeg de achterstand in het laatste kwartier binnen twee minuten in een voorsprong om te bouwen. Eerst was het Dennis Bergman, die een mooie aanval afrondde en in de 38ste minuut de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Nog geen twee minuten later bracht Denzel dos Santos Heerjansdam zelfs op voorsprong; 2-1. Gesteld mag worden dat het slechte veld van de thuisploeg hieraan debet was. Met de voorsprong werden de kleedkamers opgezocht.

Man of the match
Na de rust ging Heerjansdam verder waar het daarvoor gestopt was. De supporters verwachtten eerder een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg dan een gelijkspel voor de bezoekers. Toch was het Mike van Gool, die met nog een klein half uur te spelen, de stand gelijk trok. De verdediging van Heerjansdam kreeg de bal niet goed weggewerkt en toen was het voor Van Gool een klein kunstje om vanaf de rand van het strafschopgebied iedereen te passeren; 2-2. Acht minuten voor het officiële einde van de wedstrijd maakte Dane Brard de 3-2. Een vrije schop van Sander Barragan werd door hem snoeihard ingekopt. Met dit doelpunt bekroonde Brard zijn uitstekende wedstrijd en als die verkiezing er was geweest, was hij zeker de ‘man of the match’ geworden. Een van zijn betere wedstrijden van dit seizoen. Heerjansdam drong nog wel aan, maar geloofde niet meer in een goede afloop van de wedstrijd. Rijsoord kon de voorsprong zelfs nog uitbouwen, toen Mike van Gool diep in blessuretijd alleen op doelman Danny van Leusden afging. Net voor het strafschopgebied werd hij als doorgebroken speler licht aangetikt door een verdediger van Heerjansdam. Daar waar iedereen op een een rode kaart zat te wachten, kwam er juist een gele voor Van Gool. Een foute beslissing van de verder goed leidende scheidsrechter Van Luitgaarden. Terugkijkend een verdiende overwinning voor Rijsoord, dat met een ‘gelegenheidsteam’ veel inzet liet zien en mede daardoor een prima wedstrijd speelde.

Volgende week wordt er weer op het Kraaiennest gespeeld. Tegenstander is dan Nieuw-Lekkerland, de nummer twee in de competitie. Rijsoord zal deze wedstrijd moeten winnen om aansluiting met de koplopers te houden. De vraag is alleen welk team trainer Gijs Zwaan ditmaal uit de hoge hoed gaat toveren. De wedstrijd op het sportpark aan de Vlasstraat begint om 14.30 uur.

Opstelling: Michael Bekkers – Jan Willem Taekema – Mitchell van der Heijden – Sander Lagrand – Rick Drenth (92. Patrick Schrage) – Zepp Jacobs - Berry de Groot – Sander Barragan – Mike van Gool – Dane Brard – Nilton Tavares Ramos (79. Laurens Lingen).