Heinenoord-SV Bolnes 3-0

RIDDERKERK - Op de eerste lentedag van dit jaar moesten we op bezoek bij de koploper uit de Hoeksche Waard. Een geduchte tegenstander die zijn ambities niet onder stoelen en banken steekt, zo snel mogelijk terug de hoofdklasse in. Bolnes zal een wereldprestatie hebben geleverd bij handhaving.

Door Ben Smit

De wedstrijd verliep zoals eigenlijk verwacht, Bolnes niet slecht en strijdend en compact proberend een resultaat te behalen, Heinenoord die dmv de crossbal steeds de aanval zocht. In de eerste helft was er van alles mogelijk, zowel Heinenoord als Bolnes kregen mogelijkheden. Onze verdediging stond weer helemaal goed en gaven eigenlijk niets weg. Een grote kans voor Kenzo, na goed werk van Wesley Strootman en Melvin Zaalman, had de 0-1 moeten zijn. In de 30e minuut een vrije trap voor Bolnes die door Wesley Strootman op de paal werd geknald In de rest van de eerste helft konden beide partijen niets meer creëren en werd de rust met een brilstand behaald.

In de tweede helft geen wissels in beide elftallen. Bolnes speelt niet slecht, maar je weet dat onze spitsen heel veel moeite hebben met scoren, onze spitsen hebben een minimale rendement. Dus je kan de klok er op gelijk zetten dat je deze pot gaat verliezen, want een ploeg als Heinenoord heeft wel scorend vermogen. De 1-0 viel uit een fout van Rudy Fortes die gewoon niets deed waardoor de tegenstander de bal gemakkelijk in kon tikken. Vanaf dat moment was het Heinenoord die de wedstrijd geheel naar zich toe trok. Geert Meijer zette nog een spits, Derrel Liohnar erin voor verdediger Maikel Zaalman. Dit haalde ook niets uit, Heinenoord liep uit naar 3-0. Als je naar deze wedstrijd hebt gekeken was het echt niet slecht, het middenveld en de verdediging voldeden op zeker en scoorde een dikke voldoende, maar het gaat om een doelpuntje maken en dat ontbreekt er al heel het seizoen aan. Laten we hopen dat dit de laatste wedstrijden beter gaat en weer een wedstrijdje winnen.

Hierdoor zakt Bolnes naar de twaalfde plaats, met alleen nog Heerjansdam en Klundert onder ons. Daar tegenover staat dat boven ons Allasserdam evenveel punten heeft en drie ploegen met twee punten meer.

Opstelling: Jordy Godijn, Martin Zaalman ( Meija Marleyson ), Ferry Smit, Rudy Fortes, Maikel Zaalman ( Derrel Liohnar ) , Aleph real Lopes, Kevin Muanza, Melvin Zaalman, Michael Lindberg, Wesley Strootman, Kenzo Sanches