Foto Roelie 't Jong

Slikkerveer komt een doelpunt tekort

In de wedstrijd tegen het Rotterdamse JHR had het publiek nog maar net een plekje in het zonnetje opgezocht of de bal lag al na een minuut bij Slikkerveer in het doel. Een hoge bal leek door een Slikkerveer-verdediger weggewerkt te worden, maar de bal stuiterde via Edinho Goodett zo hard weer terug dat ie meteen achter Mitchel van der Spoel in het doel plofte: 0-1.

Doo Arjan 't Jong

Meteen daarop kreeg Slikkerveer al een aantal aardige kansen, maar was het pas in de zesde minuut echt raak. Een hoekschop van Richard Clement werd door Hugo A-Tjak hard en hoog binnen geschoten: 1-1. Daarna bleef het spel op en neer golven, behield Slikkerveer het beste van het spel, maar kon het lange tijd niet echt gevaarlijk worden. Pas na bijna een half uur spelen was Slikkerveer weer dichtbij een treffer. Een hoekschop op de linkerflank werd kort genomen en alsnog voorgezet, waarna Roy Schep bij de tweede paal goed inkopte, maar via de onderkant van de lat kaatste de bal terug het veld in. Een paar minuten later maakte Ruben Silva Lopez een fraaie actie, door de bal twee keer in de lucht mee te nemen. Helaas was het schot op doel wat te ver uit de richting. In de 35-ste minuut had Hugo A-Tjak zijn tweede treffer op zijn schoen. Na een splijtende pass van Richard Clement door het centrum kwam A-Tjak oog in oog te staan met de JHR-doelman, maar het lobje ging rakelings naast de verkeerde kant van de paal. Het slotakkoord van de eerste helft was voor JHR, dat met een afstandsschot nog de lat raakte.

In de tweede helft was ook de eerste kans weer voor Slikkerveer. Ruben Silva Lopez was uitgeweken naar de linkerflank en schoot van dichtbij enkele meters naast. Ook JHR kreeg enkele kansen, maar Mitchel van der Spoel redde in de 64-ste minuut nog goed op een hoge inzet. In de 68-ste minuut was hij echter kansloos. Via een snelle tegenaanval werd Giovanni Klaverweide gelanceerd in het centrum van de aanval. Zijn schot belandde tegen de borst van Mark Offerman, waarna de bal toch nog in het doel verdween: 1-2. In het restant van de wedstrijd probeerde Slikkerveer alles op alles te zetten om er nog een gelijkspel uit te slepen. Kansen waren er nog voldoende. Richard Clement zag zijn schot in de 71-ste minuut naast gaan. Steven van Dongen werd in de 78-ste minuut goed in stelling gebracht met een doorkopbal van Mark Offerman, maar zijn schot miste kracht. In de 84-ste minuut kopte Hugo A-Tjak een vrije trap van Richard Clement maar net naast, waarna de kansen van Slikkerveer langzaam aan opdroogden. Waar een gelijkspel of zelfs meer dan dat meer dan verdiend zou zijn geweest stond de ploeg van trainer Richard Mank toch weer lege handen. Doordat de concurrentie op de ranglijst wel punten sprokkelden is de voorsprong op een nacompetitieplek geslonken tot drie punten. Komende zondag wacht Slikkerveer om 14.00 uur het volgende competitieduel, een uitwedstrijd bij DRL in Rotterdam.