Foto Roelie 't Jong

Slikkerveer kansloos met 4-1 onderuit bij DRL

RIDDERKERK - Op Sportpark De Leeuwenkuil in Rotterdam speelde Slikkerveer het duel tegen DRL vanwege het slechte weer op het tweede veld met kunstgras. In de striemende regen en met vol de wind tegen begon Slikkerveer nog wel sterk in de openingsfase.

Door Arjan ‘t Jong

Na twee net niet momentjes voor beide doelen was het Ruben Silva Lopez in de 13e minuut die Slikkerveer op een 0-1 voorsprong zette. Een voorzet van Steven van Dongen werd tegendraads hard ingeschoten in de verre hoek. Twee minuten later noteerde DRL ook al haar eerste echte kans. Mounir el Ouazizi schoot vanuit het centrum hard in, maar Mitchel van der Spoel stond goed op zijn post. Daarna kreeg Richard Clement tot tweemaal toe gelegenheid om van net buiten de zestien op het doel te schieten. Het eerste schot ging naast, het tweede schot werd goed gepakt door keeper Lima van DRL. In de 25-ste minuut bereikte een diepe bal DRL-speler Lorenzo Pengel. Het vlagsignaal voor buitenspel werd door scheidsrechter Meekes genegeerd en Pengel kon eenvoudig de gelijkmaker binnenwerken: 1-1. Waar beide ploegen moeite hadden met de regen en felle wind bleef het restant van de eerste helft bijna zonder kansen. Alleen een afstandsschot van Steven van Dongen kon nog worden genoteerd in de 38-ste minuut. Lima pakte de bal eenvoudig.

In de tweede helft werd het voor het aanwezige publiek wat droger, maar het spel van de wedstrijd zelf bleef niet al te best. In de 56-ste minuut wist Mitchel van der Spoel een hard schot van Mounir el Ouazizi knap te pareren. Aan de andere kant ging een minuutje later een hard schot van Steven van Dongen naast het doel. In de 59-ste minuut was het plots wel raak. Een hoge bal kon in eerste instantie nog worden gekeerd door Mitchel van der Spoel, maar de rebound was een makkie voor Paulo Garcia-Mendes: 2-1. Slikkerveer was in deze periode verdedigend niet scherp. Lorenzo Pengel mocht in de 63-ste minuut vrij uithalen voor de 3-1. In de 74-ste minuut maakte Steven de la Rambelje op het middenveld een overtreding die hem een directe rode kaart opleverde, waardoor Slikkerveer ook nog eens met tien spelers kwam te staan. Twee minuten later bepaalde Mounir el Ouazizi de eindstand op 4-1, door een voorzet bij de tweede paal binnen te werken. Slikkerveer was ondanks de wind in de rug in de tweede helft amper meer gevaarlijk voor het doel van DRL gekomen en verloor dan ook terecht met 4-1. Door deze nederlaag zakt Slikkerveer weer een plaatsje op de ranglijst naar de tiende positie, waarmee het nog net boven de rode streep staat. Komend weekend is Slikkerveer vrij. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 12 april om 14.00 uur thuis tegen TOGB.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Roy Schep (46 – Jason van den Berg), Mark Offerman, Vincent de Jong (46 – Steven de la Rambelje), Afendy Roehoeputij (60 – Ronald Capelle), Mike van Dongen, Richard Clement, Romano Niamut, Steven van Dongen, Ruben Silva Lopez en Hugo A-Tjak.