Ziedewij Oude Maasloop bij Energie

Regionaal

BARENDRECHT - Tweede Paasdag, 6 april, organiseert de atletiekvereniging c.a.v Energie voor de zevenendertigste maal de Ziedewij Oude Maasloop. Een KNAU-wedstrijd en prestatieloop over tien kilometer, via een (gecertificeerd) parcours van één ronde door Barendrecht. De start is om 11 uur vanaf de atletiekbaan van Energie op het Sportpark De Bongerd. In 2014 was bij de dames seniore Marlies Jongerius van het Naaldwijkse Olympus '70 met een tijd van 39.16 minuten de snelste; bij de heren ging de overwinning naar 40-plus-master Patrick Kwist van Rotterdam Atletiek in 32.30 minuten.

De Oude Maasloop, gesponsord door Ziedewij, pitstop van Barendrecht, staat open voor prestatielopers en KNAU-wedstrijdlopers. Inschrijven kan op de wedstrijddag zelf in de kantine van Energie op het Sportpark De Bongerd aan de Dierensteinweg 10 te Barendrecht tot een half uur voor de start. KNAU-wedstrijdlopers kunnen op vertoon van een geldige startlicentie inschrijven; voor deze KNAU-wedstrijd zijn er geldprijzen per categorie. De kosten voor deelname voor zowel de prestatielopers als de KNAU-wedstrijdlopers bedraagt 10 euro. Na de finish ontvangt elke deelnemer een uniek aandenken.

Om 10 uur start de ‘Ziedewij 1K’ over 1000 meter op de atletiekbaan voor jongens en meisjes pupillen en C/D-junioren (tot en met 14 jaar). De kosten voor deelname bedraagt 4 euro. Er zijn ereprijzen voor de snelste lopers.
Informatie via www.cavenergie.nl of 0180-617023 (Clubgebouw Energie).

Advertenties uit de krant