Ontluisterend Rijsoord hard onderuit op eigen veld

RIDDERKERK – Voor Rijsoord lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. De ploeg van trainer Gijs Zwaan verloor maandagmiddag voor de tweede maal op rij. Op het eigen Kraaiennest werd Rijsoord overlopen door promovendus Dinteloord en incasseerde het liefst vier tegentreffers: 2-4. Een kort offensief na de pauze (0-2) leidde voor de Kraaien niet tot de aansluitingstreffer, waarna de bezoekers in rap tempo uitliepen naar 0-4. Zepp Jacobs en Michael van Gool redde in slotfase enkel nog de eer voor de thuisploeg.

Door Robert Verhoef

Het door blessures en schorsingen geplaagde Rijsoord trad zaterdag aan met de in de basis teruggekeerde Lioe Anjie en Marco Nijssen. Het probleem voor Zwaan vormde zich deze middag in de Rijsoordse voorhoede, waar hij door het ontbreken van zowel Nilton Tavares Ramos als Soufiane Aouragh fors aan stootkracht moest inleveren.

Rijsoord kwam in het eerste bedrijf dan ook maar amper toe aan een fatsoenlijke aanval. Wel was het in de openingsfase gevaarlijk via Van Gool en Barragan, maar beide keren strandde de eindpass in onzorgvuldigheid. Dinteloord voelde de machteloosheid van de Kraaien en rook bloed. De koploper in de derde periode nam het heft in handen en werd steeds gevaarlijker.
Zo kopte Pieter van Est hoog over in kansrijke positie en zag Joep Brosky zijn schot knap over de lat worden getikt door doelman Bekkers. Nadat Jonk Mijnhijmer zijn inzet rakelings naast had zien gaan en Van Est ook zijn tweede kans niet had weten te verzilveren leek een Dinteloordse treffer slechts een kwestie van tijd.

Op het half uur spelen was het dan ook raak. De ongelukkig spelende Jan Willem Taekema slaagde er op zijn eigen helft niet in de bal goed terug te spelen op zijn doelman, waarmee hij Jonk Mijnhijmer onbedoeld een vrije doortocht schonk. De buitenspeler verschalkte doelman Bekkers eenvoudig: 0-1.
Het thuispubliek hoopte dat de tegentreffer Rijsoord wakker had geschud, maar niets bleek minder waar. Nadat Rijsoord eerst nog wel dicht bij de gelijkmaker was geweest bij een kopbal van Van Gool, kwam het in diezelfde minuut goed weg toen Bekkers Bryan Traets van scoren hield. Vanuit de rebound schoot Joep Brosky het leer vervolgens over.
Enkele minuten later was het wel raak. De Rijsoordse defensie schatte vlak voor rust een verre uittrap van doelman Remi Suikers niet goed in, waarna de stuit Joep Brosky oog in oog met Bekkers bracht. De middenvelder passeerde de doelman in de lange hoek: 0-2.

Met Rick Drenth voor Donovan Lioe Anjie trachtte oefenmeester Zwaan zijn ploeg van aanvallende impulsen te voorzien. Het begin van de tweede helft was ook hoopgevend voor de Rijsoordenaars en een snelle aansluitingstreffer behoorde tot de mogelijkheden toen Barragan aan mocht leggen voor een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De inzet van de spelmaker belandde echter in de muur en Dinteloord bleek niet onder de indruk van het offensief van de thuisploeg.
De formatie van scheidend trainer Jurriaan van Poelje richtte zijn aandacht op de beslissende treffer en die viel al snel. Jonk Mijnhijmer mocht voor een leeg doel inschieten na een aanval over de rechterkant van het veld: 0-3. Nog geen tien minuten later tekende Mijnhijmer op dezelfde wijze ook voor de 0-4. Ditmaal was het Sander Kruis die hem vanaf de rechterkant bediende bij de zoveelste doorbraak van de Dinteloorders.

Een monsterscore bleef Rijsoord bespaard, hoewel de bezoekers daar zeker de mogelijkheden voor kregen. De blauwhemden zelf redden hun eer door in de slotfase toch nog tweemaal te scoren via Zepp Jacobs en een strafschop van Michael van Gool: 2-4.