Foto Roelie 't Jong

Hattrick Steven van Dongen bezorgt Slikkerveer de winst

RIDDERKERK - In het duel tegen TOGB, de nummer twee van de ranglijst, stond vooraf veel op het spel. Slikkerveer moest door het verlies in de afgelopen weken toch wel weer eens wat punten vergaren om niet in direct degradatienood te verkeren. Mogelijk legde dit moeten voor beide teams zoveel druk op de eerste helft, dat dit een verlammende uitwerking leek te hebben. Zij gingen met 0-0 de rust in.

In de tweede helft ontbrandde de wedstrijd volledig. In de 48-ste minuut opende TOGB de score. Een pass over het centrum van de defensie heen werd door aanvoerder Glenn den Uyl op de uitkomende Mitchel van der Spoel gelobd: 0-1. In de 55-ste minuut was het raak. Een langlopende aanval over meerdere schijven werd gevolgd met een steekpass door het centrum op de diepgaande Dymon Tewelde, die de keeper van TOGB omspeelde en zijn inzet net voor de doellijn binnen gewerkt zag door de meelopende Steven van Dongen: 1-1. In de 64-ste minuut maakte TOGB uit een snel omschakelmoment de 1-2. Steven van Dongen benutte een buitenkansje met een strak schot in de touwen: 2-2. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd Steven van Dongen diep gestuurd in het centrum van de aanval en schoot beheerst zijn derde treffer van de middag binnen, waardoor het niet alleen een hattrick maakte, maar ook ervoor zorgde dat de drie punten op het Sliknest bleven.

Komende zondag speelt Slikkerveer om 14 uur uit bij Excelsior ’20 in Schiedam.