Afbeelding

Teleurstelling voor Sursum Corda

Nieuws

RIDDERKERK - Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zullen op Koningsdag geen muziek horen van de Rijsoordse muziekvereniging Sursum Corda. Een gepland optreden op de Ark van Noach tijdens de vlootschouw bij Dordrecht is afgelast.

Er mogen om veiligheidsredenen niet meer dan twaalf personen op de Ark zijn. De brief van de Zeehavenpolitie is rauw op het dak gevallen van Sursum Corda, dat in vol ornaat (tamboers, blazers en majorettes) bij dit koninklijk bezoek op het balkon van de nagebouwde Ark zou aantreden. Naast de ± 55 leden van de muziekvereniging zou ingescheept worden door een 180 leden tellend zangkoor uit Dordrecht.

Na de besprekingen en invullen van lijsten leek alles in orde, maar een week voor het grote feest blijkt het niet door te mogen gaan. De teleurstelling bij Sursum Corda is groot.”We hebben er zoveel werk aan gehad. Iedereen keek er naar uit en we waren zo trots. Er zijn vakanties en afspraken verzet. Ook voor onze oudere en minder valide leden, die buiten niet meer mee kunnen lopen, is dit moeilijk te verteren. Het had voor ons allemaal een hoogtepunt moeten worden” zegt secretaris Jantina van Helden.
De leden van Sursum Corda zullen hun instrumenten maandagmorgen wel ter hand nemen. Er zal op de ochtend van Koningsdag een mars door Rijsoord verzorgd worden. De afmars bij verenigingsgebouw ‘de Kraaienoot’ aan de Rijksstraatweg 287. ’s Avonds begeleidt de vereniging een van de lampionnenoptochten richting Koningsplein. Deze optocht met Sursum Corda begint om 21.00 uur vanaf de parkeerplaats van de Jan Luykenstraat.

Advertenties uit de krant