Foto Roelie 't Jong

Mike van Dongen neemt afscheid met treffer

RIDDERKERK - In de tweede klasse D kwamen in de voorlaatste competitieronde nog negen teams in aanmerking voor degradatie of nacompetitie. Voor de tegenstander van Slikkerveer, het Rotterdamse AGE, was het noodzaak om te winnen om kans te op een ontsnappingsroute te behouden.

In de zeventiende minuut kwam Slikkerveer met enig fortuin op een 1-0 voorsprong. Daarna werd langzaam maar zeker het spel wat grimmiger met een flinke hoeveelheid overtredingen en bijbehorende gele kaarten over en weer. In de 45-ste minuut was Statz kansloos op een vlammend schot van Jason van den Berg, die in het centrum op tijd diep was gestuurd door Romano Niamut: 2-0.

In de 53-ste minuut vond een prachtige combinatie plaats. Nadat Jason van den Berg met goed storend werk de bal veroverd had. Via Mike van Dongen werd Richard Clement in stelling gebracht, die de bal op zijn beurt voorgaf op de meegekomen Jason van den Berg. Middels een perfecte hakbal werd de bij de tweede paal vrijstaande Mike van Dongen bereikt, die de bal eenvoudig hoog in het dak van het doel schoot: 3-0. Daarmee was ook meteen de wedstrijd beslist. In de slotminuut kreeg oud-aanvoerder Mike van Dongen nog een publiekswissel, waardoor hij met een doelpunt afscheid neemt bij Slikkerveer. Volgende seizoen speelt hij voor eersteklasser IFC uit HI. Ambacht. Dankzij de 3-0 overwinning speelt Slikkerveer ook volgende seizoen weer in de tweede klasse en is het met nog een wedstrijd te gaan in deze competitie reeds veilig. Slikkerveer speelt komende zondag 10 mei de laatste wedstrijd van deze competitie in Oostvoorne tegen OVV.