Afbeelding

Gewogen en te licht bevonden

Sport

RIDDERKERK - De wedstrijd SV Bolnes – Brielle was van levensbelang om in de eerste klasse te blijven. Daarbij was Bolnes ook nog afhankelijk van Alblasserdam en Heerjansdam. Bolnes begon op deze wel heel winderige dag zonder wederom Rodger Lieveld en Melvin Zaalman, twee spelers die niet te vervangen zijn.

Toch begon Bolnes met wind tegen niet verkeerd en kwam via Derrel Lionahr een paar keer goed door. Maar in de zesde minuut was het al raak voor Brielle: 0-1. Het verkeerd dekken van een verdediger was de oorzaak. Direct na deze tegenvaller volgde een wereldactie van Derrel Lionahr na een pass van Michael Lindberg, die twee man uitkapte en in de korte hoek raak knalde: 1-1.

In de 25e minuut kwam een heerlijke goal van Brielle, waarbij de verdediging van de thuisploeg niet goed stond: 1-2.
In de overige speeltijd van de eerste helft was Bolnes actief, maar alleen Derrel LIonahr kon dreigend zijn.

In de rust volgden een aantal noodgrepen van de vertrekkende trainer Geert Meijer. Kenzo Sanches voor Kevin Muanza, Ronald Vrolijk voor Martin Zaalman, Nordin Ait Lahcen voor Marleyson. Dit bracht in het begin van de tweede helft wel iets extra’s. Bolnes begon met wind mee en hoge lange ballen. Dit creëerde veel onrust bij Brielle. Het ontbrak Bolnes aan de kwaliteiten hier iets mee te doen. In de loop van de tweede helft was het over voor Bolnes, Brielle scoorde nog de 3-1, door weer niet goed ingrijpen en de wedstrijd was gespeeld. Je kan met zijn allen gaan treuren maar 1e Klasse is gewoon te hoog gegrepen voor Bolnes. Niemand die een cent krijgt en een selectie van een man of zestien met niet gelijkwaardige spelers was voor Geert Meijer elke week een puzzel om een representatief elftal op het veld te krijgen. Daarnaast een hoop randzaken waarbij veel niet gelopen is zoals gehoopt. Met een nieuw bestuur, technische commissie, spelers en trainer zal het volgend jaar in de 2e Klasse zwaar genoeg worden, maar hopende wel op minder roerige tijden.