Hoofdklasse ver weg voor Rijsoord

RIDDERKERK – Rijsoord kreeg een plek in de nacompetitie in de schoot geworpen, maar lijkt geen gebruik te gaan maken van de kans op promotie. In Bunschoten-Spakenburg verloren de Kraaien zaterdagmiddag met 1-0 van de runner-up van de eerste klasse A Eemdijk. Rijsoord bleek in aanvallend opzicht volstrekt onmachtig en had daarnaast de pech dat de thuisploeg op slag van rust scoorde vanuit een vermeende buitenspelsituatie.

Het discutabele doelpunt deed overigens niets af aan de terechte zege van Eemdijk. De thuisploeg straalde in alles uit dat het de ambitie om te promoveren naar de hoofdklasse dit jaar wil bewerkstelligen. Rijsoord slaagde er de hele wedstrijd niet in om in zijn spel te komen door de constant doorjagende groen-witte formatie van trainer Ulrich Landvreugd.
Voor de Rijsoordenaars had het duel een andere wending kunnen krijgen als Dane Brard na een kwartier spelen de bal zelf in kansrijke positie op het doel had gevuurd. De middenvelder speelde echter de in buitenspelpositie staande Zepp Jacobs in.

Thuisploeg Eemdijk had de eerste helft een veldoverwicht, maar kon de Rijsoordenaars maar amper serieus verontrusten. De wedstrijd leek op een doelpuntloze ruststand af te stevenen toen geklungel van de blauwhemden vlak voor rust Jasper Bolland een vrije doortocht gaven naar het Rijsoordse doel. Bolland, die zo later bleek vanuit buitenspelpositie was gestart, verzilverde het buitenkansje: 1-0.
De thuisploeg verdedigde de voorsprong in de tweede helft met verve en had met iets meer scherpte een hogere score neer kunnen zetten. Met de nipte nederlaag is Rijsoord nog niet uitgeschakeld in de strijd om promotie naar de hoofdklasse, maar zal het volgende week wel met overtuigende cijfers moeten winnen van hoofdklasser FC Breukelen.