Afbeelding

Turnsters OKK kampioen

Sport

RIDDERKERK - De turnsters van OKK werden vrijdag 15 mei ongeslagen kampioen in de turnhal van O&O in Zwijndrecht. Na twee wedstrijdronden stonden de teams van OKK op een eerste en derde plaats. OKK kwam goed uit de startblokken.

Bij vloer werd met 35.000 punten een stevige basis gelegd. Olympia Papendrecht werd tweede met 34.950 en het team van O&O3 eindigde derde met 34.000. Bij sprong was O&O 3 de beste. OKK scoorde ook hoog met 35.800 hoog scoorde. De Zwijndrechtse turnsters scoorden 0.850 meer dan het team van OKK en dus was het gat met OKK bijna gedicht. Caroline Mom was bij beide onderdelen de beste OKK-turnster gevolgd door Kim van Vliet.
Tot dan toe turnde OKK optimaal, maar bij brug en balk verliep de wedstrijd minder vlekkeloos. Marleen Lodder was bij brug de beste OKK-turnster ondanks een kleine misser, gevolgd door Caroline Mom en Esmee Vogelezang. OKK werd op dit toestel derde en zag O&O3 - dat anderhalve punt hoger scoorde - de leiding overnemen.


Bij de balk moest OKK proberen de achterstand in te halen. Caroline Mom (11.800), Cato Steehouwer (10.600) en Elisa van Halem (10.100) leverden het grootste aandeel aan de winst en wisten als enigen boven de tien punten te scoren.


Uiteindelijk won OKK de wedstrijd met 131.450 voor O&O3 dat met 128.150 eindigde. Zij lieten het liggen bij de balk. Het ene team van OKK werd hierdoor ongeslagen kampioen, het andere team zakte net een plaats en viel met een vierde plaats overall net buiten de prijzen.

Advertenties uit de krant