Afbeelding

Nieuwe cursus voor ziekenverzorging

Nieuws

De afgelopen jaren is de cursus Ziekenverzorging Thuis met enthousiasme gevolgd door enkele groepen mantelzorgers in de regio. Omdat de cursus blijkt te voorzien in een behoefte gaat eind september opnieuw een cursus van start in Ridderkerk.

Met deze cursus wordt geleerd hoe men een zieke op de juiste wijze thuis kunt verzorgen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer lichamelijke verzorging bieden, het voorkomen van doorliggen en gezonde voeding. Daarnaast worden tiltechnieken, valpreventie en hulpmiddelen behandeld. Verder is er specifieke aandacht voor de mantelzorger en het herkennen van overbelasting. Op een praktische manier worden diverse onderwerpen behandeld en er is volop gelegenheid tot oefenen en het stellen van vragen. Ook kunnen onderling ervaringen worden gedeeld.

De cursus wordt gegeven door twee ervaren verpleegkundigen. Deelname is gratis. De lessen zijn op de maandagen 28 september, 5, 12 en 26 oktober van 13.00 tot 15.00 uur. Deze vier middagen vinden plaats in zorgcentrum Reyerheem aan de Torenmolen 1 in Drievliet. Voor meer informatie en inschrijving: cursuszvt@outlook.com of 06 4664 2960 (vragen naar Mariska of Heidi).

Advertenties uit de krant