Afbeelding

Castratie voor lage prijs

Nieuws

De Dierenbescherming Rijnmond maakt het op donderdag 20 augustus mogelijk om goedkoop katers te castreren. Bij de MiniMax Dierendokter kan men op deze dag katten ‘helpen’ voor slechts € 30 Gelijktijdig kan men voor € 15 het dier ook laten chippen, inclusief registratie. Een weggelopen dier is hiermee eenvoudiger te herkennen.

De Dierenbescherming wil met de castratieactie voorkomen dat er te veel ongewenste poezen worden geboren en het aantal zwerfkatten toeneemt. In de regio Rijnmond worden duizenden katers en poezen als huisdier gehouden. Katten zijn namelijk gezellige viervoeters die een belangrijk onderdeel van een gezin uit maken. Katers kunnen echter, als ze niet gecastreerd zijn, voor veel overlast zorgen. Door middel van sproeien zetten zij geurvlaggen uit om het territorium kenbaar te maken. Voornamelijk in huis is dat ongewenst gedrag.

Daarnaast kunnen (en zullen) niet gecastreerde katers veel nakomelingen bij meerdere poezen verwekken. Binnen drie jaar kunnen er wel duizend nakomelingen ter wereld komen. De nakomelingen zijn na zes maanden namelijk ook weer vruchtbaar. Inmiddels leven er in het Rijnmondgebied, naar schatting meer dan 30.000 verwilderde zwerfkatten.

Om deze ellende te voorkomen en ervoor te zorgen dat dit aantal niet groeit raadt de Dierenbescherming katteneigenaren aan de kater(s) laten castreren. Ze zullen dan minder vaak in gevechten belanden, geurvlaggen worden niet meer zo vaak uitgezet en er komen geen kittens meer.
De castratieactie wordt op 20 augustus de hele dag gehouden bij de Minimax Dierendokter, die is gevestigd aan de Abraham van Stolkweg 33 in Rotterdam. Naar verwachting zal er veel van dit bijzondere aanbod gebruik worden gemaakt.

Om teleurstellingen te voorkomen is reserveren verplicht. Dit kan via: minimax@dierenopvang.com.

Advertenties uit de krant