Afbeelding

Bo (13) kan niet meer zonder haar smartphone

Algemeen

Hoi, ik ben Bo, ik ben dertien jaar, zit in 2 mavo en mijn allerbeste vriendin (BFF) heet Indy.

Ik zou mijn smartphone niet meer kunnen missen en ik kan me ook niet voorstellen dat ik het een paar jaar geleden nog zonder deed. Mijn moeder vraagt een paar keer per dag wat ik allemaal op mijn telefoon doe. Logisch, hetzelfde als iedereen natuurlijk. Ik App met Indy, andere vriendinnen en de eigenlijk met de hele klas. Ik kijk video's en plaats foto's op Instagram. Ik maak gekke filmpjes met mijn vriendinnen, Skype, pimp foto's en maak natuurlijk selfies

Dit zijn de apps die ik het meest gebruik:

WhatsApp

Je kunt met elkaar praten via WhatsApp, ik zelf doe dat echt heel vaak en meestal gaat het echt nergens over.

Oh ja, ik denk dat bijna iedereen dit probleem wel kent: een groepsapp op WhatsApp die helemaal vol geappt wordt met allemaal onzin. Zelf zit ik in een groepsapp van school,  een groep met vriendinnen en vrienden van de afgelopen vakantie en een sportgroep. Toch stap ik er niet uit, want het is wel leuk om zo in contact te blijven. Kettingbrieven via WhatsApp zijn super irritant. Er klopt niets van en het is echt tijdverspilling om te lezen.

Instagram

Je kunt op Instagram een foto zetten… (Oh, wacht even. Ik krijg een melding van Instagram. Mijn vriendin plaatst nu net een selfie. Even spammen hoor.)  Als je een selfie op Instagram zet dan spammen wij meiden elkaar. Als je dan ook nog veel likes krijgt, voel je je beter en geeft het een boost aan je zelfvertrouwen. Voor mij werkt dat natuurlijk niet zo, haha.  Een selfie is trouwens een foto die je van jezelf maakt met de omdraaicamera. Ik maak ze bijna iedere dag. Gewoon omdat het leuk is.

Wat ik minder vind aan Instagram is als je ruzie hebt met iemand. Dan worden meteen de foto's waar je samen op staat verwijderd. Heel vervelend als die ruzie eigenlijk niets voorstelt en het die dag erna weer goed is. De hele wereld weet meteen dat je ruzie hebt. Ik heb het mee gemaakt en vond het super stom. Ik vind het ook niet leuk als mensen gaan vragen om spam. Je krijgt spam, je vraagt er niet om!

Emoji's

Als die er toch niet waren… Emoij's zijn smileys met allerlei verschillende gezichtsuitdrukkingen en plaatjes van hartjes enzo. Ze zijn echt overal goed voor en helpen je om de getypte woorden wat duidelijker te maken. Als je iets bijvoorbeeld als grapje bedoelt. Je moet natuurlijk wel weten wanneer je welke kan gebruiken op welke momenten. Als je soms per ongeluk de verkeerde stuurt, kan dat vervelende gevolgen hebben.

YouTube

YouTube is echt super leuk. Ik heb geen televisie meer nodig. Je kan video's kijken en zelf uploaden. Dat wil zeggen, je eigen video's online zetten. Ik kijk vooral veel filmpjes en ben fan van vlogs van gewone meiden zoals ik.  

Advertenties uit de krant