Afbeelding

Julia 1

Algemeen

Julia (40) is een alleenstaande moeder van twee dochters. Samen met Tom organiseert ze een kerstfeest voor singles.

Lees hier wat eraan vooraf ging.

Eigenlijk was het allemaal best snel geregeld. Toen ik op mijn werk vertelde over het geweldige plan, bood mijn werkgever meteen aan dat ik de bedrijfskantine wel mocht gebruiken. Laat dat nou een knusse ruimte zijn met een bar, waar best iets moois van te maken is.

Een andere collega liet weten ook te willen komen en toen het persbericht in de lokale krant had gestaan, kregen we nog een aantal aanmeldingen. Daarna ging het opeens best snel. Via via kwamen er meerdere mensen bij en toen ik de balans opmaakte, waren we al met twintig mensen.

,,Echt zo super leuk", zei Tom. ,,Nu hopen dat er ook nog een paar mooie vrouwen bij zitten", grinnikte hij.

Tsss, wat wilde hij daar mee zeggen. Dat ik niet mooi was ofzo? ,,Vergeet de mooie mannen niet", zei ik stoer. Tom lachte. ,,Je weet toch dat die vriend van mij speciaal voor jou naar ons kerstfeest komt?"

,,Ja, dat heb je al drie keer verteld. Maar als ik naar die foto's op zijn Facebookprofiel kijk, ben ik bang dat hij niet de man van mijn dromen is."

Tom grijnsde. ,,Hij is een schatje."  Ik gaf Tom een stomp. ,,Hij is ook 25 kilo te zwaar en ziet er 10 jaar ouder uit dan hij is."

,,Maar je kan wel goede gesprekken met hem voeren. Dat vind je toch zo belangrijk?"

Ik rolde eens met mijn ogen. Tom zat me duidelijk voor de gek te houden. ,,Met jou kan ik ook een goed gesprek voeren en jou versier ik toch ook niet?"

Tom keek even bedenkelijk. ,,Haha, nee dat is waar. Waarom eigenlijk niet?"

Ik moest nu onmiddellijk met een gevat antwoord komen, maar er schoot me niets te binnen. Ik voelde een blos opstijgen. Gelukkig was het schemerig. In plaats van te antwoorden, gaf ik hem nog een stomp, stond op en vroeg ondertussen of hij nog een biertje wilde. Tom knikte en ik liep naar de bar.

Ik had me er al bij neergelegd dat Tom gewoon een nieuwe vriend was waarmee ik het gezellig had. Nu ik hem een paar keer had gezien, bleek dat hij vooral een vrouwenversierder was die maar al te goed wist dat hij goed in de markt lag. Zulke mannen konden beter gewone vrienden zijn. Dan had je er meer aan en konden ze je ook geen pijn doen.

Alles was rond voor het Kerstfeest. Via een WhatsApp-groep werd er afgesproken wat iedereen mee zou nemen. Ik regelde de kerstversiering en Tom zou de muziek meenemen. Als ik zo naar de lijst met singles keek, was het een uiteenlopende groep geworden. Van 25 tot 50 jaar, negen mannen en elf vrouwen. Perfect. Voor het eerst sinds drie jaar keek ik weer uit naar kerst.

Lees hier de volgende Julia

Advertenties uit de krant