Afbeelding

Julia 2

Algemeen

Julia (40) is een alleenstaande moeder van twee dochters. Samen met Tom heeft ze een kerstfeest voor Singles georganiseerd.

Lees hier wat eraan vooraf ging.

Langzaamaan druppelden onze gasten binnen. Een aantal mensen kende ik van zien of via via, anderen waren nieuwe gezichten. De sfeer was eerst nog een beetje ongemakkelijk. Ik drentelde van de één naar de ander om iedereen van drankjes te voorzien, de spullen die ze mee hadden genomen aan te pakken en alles een plekje te geven.

Tom was zijn eigen joviale zelf. Ik merkte dat ik een beetje jaloers was op het gemak waarmee hij met deze situatie omging. Hij maakte meteen grapjes, strooide met complimentjes en ik zag al zeker twee vrouwen die duidelijk heel gecharmeerd van Tom waren.

Toen iedereen binnen was, alles klaar was gezet en iedereen van drankjes was voorzien, moest ik me ook tussen de feestgangers storten. Het waren vooral kennismakingsgesprekjes merkte ik op. Ik hoorde de mensen vertellen waarom ze op deze tweede kerstdag alleen waren.

,,Ik heb drie uitnodigingen gekregen", zei een hoogblonde vrouw met te rode lippenstipt. ,,Maar toen ik deze oproep zag, leek me dit meteen veel leuker dan het vijfde wiel aan de wagen te zijn bij vrienden en hun familie." Een man van rond de vijftig beaamde het relaas van de blonde dame. ,,Echt een leuk idee. Misschien kunnen jullie er zelfs een maandelijks feest van maken?"

,,Hoi, ik ben Erwin."  Ik keek in het gezicht van de man waar Tom me mee had gepest. ,,Oh hoi", zei ik iets te gemaakt enthousiast. ,,Wat leuk dat jij er ook bent, Erwin. Tom heeft me veel over je verteld."

,,Echt? Wat dan?"

,,Ehhh, nou dat je met jou diepgaande gesprekken kan voeren."  Ik keek voorzichtig om me heen. Kon ik hier wegkomen?

,,Ja, dat klopt wel", zei Erwin serieus. ,,Ik ben filosofisch aangelegd."

Gelukkig werd ik op mijn schouders getikt door een vrouw met donkere korte haren. ,,Hi, ik ben Agnes. Echt een super idee van jullie." Ik stelde Agnes en Erwin aan elkaar voor en keek daarna van een afstandje even naar al die kwebbelende mensen. Er viel een last van mijn schouders. Zo te zien had iedereen het naar zijn zin.

Ik mengde me weer tussen de mensen en kletste gezellig mee. Tom zette de muziek iets harder, er werd meer wijn gedronken en de tongen kwamen los. Ik ving hier en daar al vertrouwelijke gesprekjes op en er werd gelachen. Heel veel gelachen. ,,Allemaal bondgenoten", zei Tom in mijn oor. Ik glimlachte. ,,Miranda, dat lijkt me een leuke vrouw. Denk je dat ik haar eens uit kan vragen?"

Ik keek naar Miranda, zeker tien jaar jonger dan ik, blond, leuk figuur, kuiltjes in haar wangen… ,,Ja, tuurlijk. Waarom niet?" Ik ben niet jaloers. Ik vind het heel normaal dat Tom haar leuk vindt. Grrrr.

,,En jij? Bij wie ga jij een kansje wagen?"

,,Dit is geen datingfeest", zei ik een beetje geïrriteerd.

,,Het is maar hoe je het bekijkt", grijnsde Tom. En weg was hij, richting Miranda en haar perfecte kuiltjes.

,,Ben jij ook een beetje van het filosoferen?'' Erwin stond weer achter me en keek me stralend aan. Ik zuchtte onhoorbaar en keek hem vriendelijk aan. Klaar om een staaltje filosofie aan te horen. 

Lees hier de volgende Julia

Advertenties uit de krant