Afbeelding

Julia 5: Liever Netflix dan zo'n date

Algemeen

Lees hier wat er aan vooraf ging:

Een beetje ongemakkelijk zaten we even later tegenover elkaar. Erwin had niet de moeite genomen om zijn jas uit te doen en met dat kleine beetje eten dat hij op zijn bord had geschept, zag hij eruit of hij ieder moment op kon springen en wegrennen. Terwijl ik vriendelijk een gesprekje op gang probeerde te brengen maakte mijn brein overuren hoe ik er toch weer in had kunnen tuinen. Waarom had ik me over laten halen door Lisanne? Waarom zat ik hier met alweer een man met vreemde gewoontes een partij ongemakkelijk te wezen terwijl ik thuis naar Netflix had kunnen kijken? Dit was echt de allerlaatste keer. Snel dooreten, dan kon ik tenminste weer naar huis.

Erwin vergat te eten omdat hij was begonnen met praten. Na mijn vraag hoelang hij al gescheiden was, barstte hij los (leermomentje: begin nooit over een scheiding tijdens de eerste date). Hij vertelde over de rottijd die hij had meegemaakt tijdens zijn scheiding. En daarna volgde de rottijd waar hij nog steeds in zat. Hij illustreerde zijn verhaal door mij WhatsAppjes te laten lezen van zijn ex-vrouw. Het voelde vrij ongemakkelijk om berichten vol scheldwoorden te lezen.

Ik luisterde zo geduldig mogelijk, gaf af en toe een opmerking zoals: 'joh, wat naar', of ' nou, nou' en verder zat ik mijzelf op te vreten. Jammer dat ik die champignons niet meer had. Ik had er opeens ongelofelijke trek in. Ik keek naar Erwin die daar zat te klagen met zijn jas aan en nog steeds nauwelijks een hap had gegeten.

,,Je eten wordt koud", zei ik toen hij even adem haalde.

,,Ja, als ik eenmaal begin te praten", lachte hij. Ik glimlachte geforceerd terug.

,,Gezellig he? Volgens mij hebben wij een hartstikke goede klik. Ik heb echt het gevoel dat je mij heel goed begrijpt."

Ik glimlachte nog maar een keer. Dit begon vervelend te worden. Erwin had een plaat voor zijn kop. Even keek ik hem zwijgend aan, maar voordat hij weer verder kon gaan over al zijn verschillende rottijden en vreselijke ex-vrouw, zei ik: ,,Ik denk eerlijk gezegd dat we niet echt een klik hebben." Ik keek hem afwachtend aan. Ik had toch niets te verliezen.

,,Hoe bedoel je. We zitten al een uur te praten."

Onbegonnen werk. Die plaat voor zijn kop was een bakstenen muur waar ik never nooit niet doorheen zou breken om hem wat inzichten bij te brengen. Ik pakte mijn jas en tas en stond op. ,,Het spijt me", zei ik. ,,Dit wordt niets."

Terwijl ik het zaakje uitliep voelde ik me toch wel een beetje rot. Zat hij daar in de veronderstelling dat we het super leuk hadden. Misschien gaf ik wel te snel op? Misschien was hij zenuwachtig en praatte hij daardoor zoveel over zijn ex omdat hij niet wist waar hij het anders over kon hebben?

Ik pakte mijn telefoon appte naar Lisanne om haar te bedanken voor het voortreffelijke idee en liet ook even aan Tom weten dat het niet leuk was. Meteen kreeg ik van Tom een berichtje terug. ,,Ik kom zo nog wel even bij je langs om je avonturen te horen."

Ik glimlachte. Snel naar huis en een avondje met Tom op de bank hangen. Honderd keer leuker dan zo'n rare date.

Advertenties uit de krant