Afbeelding

Nooit meer een bad hairday met de video's van Linda

Algemeen

BARENDRECHT – In januari 2014 gingen wij al eens op bezoek bij Linda Harmsen. Ze was toen ruim een half jaar actief met het haar eigen YouTube-kanaal, waarop ze de meeste ingewikkelde vlechten tot een simpele staart vakkundig uitlegt aan haar kijkers. Inmiddels, twee jaar verder, wordt Linda regelmatig op straat herkent, kan ze zich geen 'bad hairday' meer permitteren en krijgt ze ontzettend veel reacties van haar volgers.

Haar YouTube-kanaal heeft ruim 14.000 abonnees en sommige video's zijn meer dan 170.000 keer bekeken. Het gemiddelde aantal views per video ligt op de 3.000. Een mooi aantal voor de Barendrechtse kapster die haar videokanaal heel serieus neemt.

Linda werkt vier dagen in de week bij Rombout kappers als haarstyliste in Hendrik-Ido-Ambacht en geeft daar ook vlecht- en opsteektrainingen aan andere kapsters van Rombout. Iedere vrijdag plaatst ze een video op YouTube waarin ze iedere keer weer een ander kapsel uitlegt met haar eigen haar.
Daarnaast heeft ze het soms ook over make-up en natuurlijk heeft ze zo nu en dan een give away. (Dan geeft ze een cadeau weg aan één van haar volgers.) Ze behandelt de vragen van haar volgers en streeft ernaar om de video heel gezellig te houden. Bij het bekijken van haar video's heb je dan ook even het idee dat je bij Linda op bezoek bent. En dat is waarschijnlijk de kracht van Linda's succes. Ook al heb je geen lang haar, het is toch leuk om naar te kijken.

,,Soms zet ik een strijkplank achter me met allerlei leuk decoratiemateriaal. Een slinger met sterren maakt de achtergrond af", vertelt ze terwijl ze een aantal fragmenten uit haar video laat zien. ,,Pasgeleden ben ik bij Joy op bezoek geweest en heb met haar haar kerstkapsels laten zien aan de kijkers. Joy is bekend als Beautynezz op YouTube en is heel populair. Ze heeft ruim 250.000 abonnees. Het was dus ontzettend leuk dat ik samen met haar een video kon maken. Die video is dan ook meer dan 262.000 keer bekeken."

,,In het begin vond ik het zo langzaam gaan. Het is enorm hard werken om jezelf te onderscheiden op YouTube. Ik ben zeker twee uur bezig om de video op te nemen en daarna nog eens drie uur om het te bewerken. Soms zakte de moed me wel eens in de schoenen. Ik verzette veel werk met te weinig resultaat. Ik ben een ongeduldig typje en daarnaast ook perfectionistisch. Maar ik ben blij dat ik heb doorgezet. En nu focus ik me voornamelijk op mijn passie en vind ik het vooral heel leuk."

,,De dag dat er meisjes naar me toe kwamen omdat ze met me op de foto wilden, zat mijn haar net in een saaie knot", zegt Linda lachend. ,,Maar ik vind het super leuk als mensen me aanspreken omdat ze me herkennen van mijn video's."

Volg Linda Harmsen op YouTube, Facebook en Instagram.

Linda liet ons zien hoe zij een video opneemt en wij maakten daar weer een video van. 

Advertenties uit de krant