Afbeelding

Hulp voor powervrouwen in een dip

Algemeen

REGIO – Succesvol jezelf zijn, hoe doe je dat? De Barendrechtse Hélène Oosterhuis kan er alles over vertellen. Dat doet ze door trainingen te geven, lezingen te houden en het traject van zeven duidelijke stappen in haar boek 'Ken je mij?' uit te leggen.

Maar het mooiste is dat ze ook vrouwen die het even niet kunnen bekostigen, maar wel graag stappen willen nemen op dit vlak, de kans geeft om een powertraject te kunnen volgen. Daarvoor heeft zij de stichting 'Another Way' opgericht.

Powervrouw

,,Je bent toch echt een powervrouw als je na een scheiding alle ballen in de lucht kan houden, als je na huishoudelijk geweld je leven weer zo goed en zo kwaad als het lukt op de rails probeert te krijgen of als je ongewild in de bijstand terecht komt en toch moet rondkomen?", zegt Hélène. ,,Alleen zitten deze vrouwen even in een dip. Ze hebben vaak de financiële middelen niet om een training te volgen of een lezing bij te wonen, terwijl ze dit wel graag willen. Ze willen aan hun zelfontwikkeling werken, andere keuzes maken, maar zitten even in een lastige situatie. Daarvoor is onze stichting.''

,,Deze vrouwen, die sociaaleconomisch een achterstand hebben opgelopen – en dat vinden wij persoonlijk heel naar klinken en daarom hebben we 'powervrouwen in een dip' bedacht – willen we ook de kans geven om aan zichzelf te werken. Van al het werk dat ik doe en van ieder boek dat ik verkoop gaat tien procent naar de stichting. Dus iedereen die een boek koopt, steunt meteen een andere vrouw. We starten met een powertraject van zes maanden waar twaalf vrouwen aan mee kunnen doen. Ze krijgen dan zes workshops met als afsluiting een metamorfose van Rob Peetoom."

En daarnaast is het ook een wisselwerking. ,,Ik leer jou vliegen, jij geeft mij vleugels", vertelt Hélène. ,,Wij leren ook weer veel van deze vrouwen. Wat is er mooier dan dat? Zelfontwikkeling blijft tenslotte altijd doorgaan."

Van topsalaris naar niets

Hélène raakte zelf in 2009 in een 'ik vind mijn werk niet meer leuk' dip. Na twintig jaar goed geld verdienen in de financiële wereld, waar ze onder andere trainingen gaf aan hypotheek- en verzekeringsadviseurs, begon ze zich af te vragen of dit nu wel was waar ze zo blij van werd. Na lang wikken en wegen, hakte ze de knoop door en probeerde verschillende dingen uit.

Ze ging van een topsalaris naar nul. En het lukte ook niet meteen. ,,Regelmatig vroeg ik mijzelf af of ik wel de juiste beslissing had genomen." Ze investeerde in een training om cursussen NLP (neurolinguïstisch programmeren) te geven. Daar is ze na vier jaar studeren, mee verder gegaan. Ze geeft nu volop trainingen en lezingen over succesvol jezelf te zijn. ,,Nu krijg ik energie van mijn werk."

Het boek

Hoe haar boek 'Ken je mij?'  tot stand kwam, is ook een leuk verhaal. ,,Ik kreeg in mei 2015 het verzoek voor een lezing, maar er waren meer kapers op de kust. Het idee van een boek speelde al een tijdje in mijn hoofd, maar ik had letterlijk één hoofdstuk en de achterflap geschreven. In een opwelling vertelde ik de vrouw aan de telefoon dat ik ook een boek had en toen was de keuze snel gemaakt. Ik mocht in september de lezing geven. Nu was er nog maar één probleem. Ik had geen boek. Maar de twijfel over mijn boek schrijven bestond al zo lang dat ik deze kans aangreep. Een paar weken op Ibiza heb ik iedere ochtend aan het boek geschreven. De vormgever en redacteur hebben hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. Uiteindelijk stond ik daar bij de lezing, met boek! Maar afgelopen 8 maart, Internationale Vrouwendag, heb ik het boek pas officieel gelanceerd en binnenkort komt er al een tweede druk."

Een mooi voorbeeld van hoe je soms jezelf een duwtje in de juiste richting kan geven.

 

Via www.heleneoosterhuis.nl is het boek te bestellen, het eerste gratis hoofdstuk te downloaden en via www.stichtinganotherway.nl is alles te lezen over haar stichting.

Afbeelding

Advertenties uit de krant