Afbeelding

Jaylen ontmoet 'dieren'

Algemeen

RIDDERKERK - Op woensdag 20 april is in Rijsoord de presentatie van het kinderboek "Jaylen lacht" dat is geschreven door de tienjarige Jaylen Ferbrache. Hij besloot de verhalen op papier te zetten die hij vroeger met zijn moeder verzon.

Dat heeft een boek opgeleverd waarin Jaylen grappige dieren ontmoet, zoals Freddy de Hagedis, Johannes de Octopus Eddy de Eekhoorn, Nora de Ara en Josh, de Slimme Slang van het Bos. Al die figuren hebben een diepere laag. Ze zijn vernoemd naar lieve mensen die hun invloed op Jaylen hebben gehad. "Toen ik klein was, verzon ik samen met mijn moeder avonturenverhalen. De verhalen gingen over mijn opa en oma, mijn grote broer en nog meer lieve mensen om mij heen. Pas jaren later ben ik de verhalen op gaan schrijven" aldus de jonge auteur. De dieren in zijn boek hebben vergelijkbare karakters als zijn familieleden of fysiotherapeute, die ook een dierenrol heeft gekregen. Jaylen wil met zijn boek heel veel kinderen verblijden, inspireren en enthousiasmeren om naar de mooie momenten in het leven te kijken.

De boekpresentatie is woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur op wijkboerderij de Kleine Kraai in Rijsoord. Na de overhandiging van het eerste exemplaar "aan een belangrijk persoon" is een beperkt aantal boeken direct te koop voor € 12,95. Wie zich van een exemplaar wil verzekeren en bij de presentatie wil zijn kan zich aanmelden via: www.jaylenlacht.jouwweb.nl.

Advertenties uit de krant