Afbeelding

Vioolleraar viert jubileum met concert

Algemeen

RIDDERKERK - Samen met leerlingen en oud-leerlingen geeft Nico Lammersen op zaterdag 23 april een jubileumconcert in de Irenekerk in Slikkerveer. Lammersen is 25 jaar als viooldocent in Ridderkerk werkzaam.

De muziekleraar begon in 1991 bij de toenmalige muziekschool aan de Sleedoornlaan. Sindsdien hebben enorm veel kinderen en volwassenen vioolles van Nico gehad. Er spelen leerlingen van hem in het Ridderkerks Symfonie Orkest, maar ook in andere orkesten in Nederland. Lammersen studeerde in 1991 af aan het Koninklijk Conservatorium. Hij specialiseerde zich in barokviool en in de barokmuziek. Hij bezit, naast zijn 'gewone' viool een aantal violen met diverse barokstemmingen.

Barokensemble

Naast het lesgeven geeft Nico veel concerten, vooral in de passietijd. Sinds enkele jaren leidt hij in Ridderkerk op de muziekschool een barokensemble voor volwassenen. Dit ensemble speelt barokmuziek (1600-1750) op moderne instrumenten en in wisselende bezettingen. De muziekschool is in die 25 jaar veranderd. Opgegaan in Tobe cultuurcentrum, een nieuwe locatie aan Het Koningsplein en nu sinds januari Stichting cultuureducatie Zuid-Holland Zuid. De naam ToBe blijft voorlopig en Tobe is blij dat Nico dit jubileum viert met zijn huidige leerlingen en oud-leerlingen. Het concert in de Irenekerk begint om 16.00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit gratis bij te wonen en de jubilaris te feliciteren. De kerk aan het Electroplantsoen is open voor het publiek vanaf 15.30 uur, met koffie en thee.

Advertenties uit de krant