Alle aandacht voor het in orde maken van de moestuin van De Bosweide
Alle aandacht voor het in orde maken van de moestuin van De Bosweide

Moestuin is leerzaam voor kinderen

Algemeen

RIDDERKERK - Sinds donderdag 7 april beheren kinderen uit groep 6 van De Bosweide in Bolnes een moestuin. Iedere donderdag inspecteren ze hun tuin, wordt er gezaaid en gewied en moet er in de toekomst ook worden geoogst. Met dit project is een samenwerking ontstaan tussen De Bosweide, Woonvisie, Japke Englebert (vrijwilliger), welwillende ouders en combinatiefunctionaris Jerry Tieleman van Sport en Welzijn.

Waar komen groenten en fruit vandaan? En wat gebeurt er als ik en zaadje in de grond stop? Kinderen leren in de nieuwe dingen in de praktijk en krijgen door het tuinbeheer antwoord op veel vragen. Daarnaast kunnen ze nu zelf ontdekken wat er zoal in een tuin leeft. "Meester, er zit een worm, een spin, een slak of een mier in mijn tuin, wat moet ik hier mee doen" was de afgelopen weken een veelvoorkomende vraag. De komende periode staat vooral in het teken van het mooi maken van de moestuin, het zaaien en het onderhouden.

Gezonde voeding

Naast leren en ontdekken, is een belangrijk doel van dit project het onder de aandacht brengen van gezondheid en gezonde voeding bij zowel kinderen als ouders. Door het telen en oogsten van spinazie, radijsjes, andijvie, sla en/of bonen kunnen de kinderen straks gezonde voeding bereiden en hier samen met de ouders van genieten. Voor meer informatie over dit project kan men contact opnemen met combinatiefunctionaris Jerry Tieleman: 0180 – 491 135 of jerry.tieleman@senw-ri.nl.

Advertenties uit de krant