De jeugddrumband van Harmonie Slikkerveer maakte indruk in Dordrecht
De jeugddrumband van Harmonie Slikkerveer maakte indruk in Dordrecht

Prijs voor meest muzikale optreden

Algemeen

RIDDERKERK - De jeugddrumband van muziekvereniging 'Harmonie' Slikkerveer deed afgelopen zaterdag mee aan het ToBe festival voor jeugdorkesten in het Energiehuis in Dordrecht. Aan dit festival, speciaal georganiseerd voor jonge muzikanten, deden negen verenigingen uit de regio mee.

De jeugddrumband trad op in het laatste blok van de dag en liet het publiek en de jury horen hoe gevarieerd slagwerkmuziek kan zijn. Van een traditionele mars tot een discobeat: bijna alle stijlen kwamen voorbij. De groep jonge muzikanten liet daarnaast zien dat zij individueel ook erg flexibel zijn: geen enkele muzikant bleef twee stukken achter elkaar bij dezelfde trommel staan.

Variatie

Met onder andere een 10 voor muzikaliteit en een 9 voor samenspel waren de dame en heren van de jeugddrumband zeker al trots op het rapport. Daar kwam het juryoordeel in de speciale prijzen nog bovenop. Er was een prijs te winnen voor meest muzikale optreden en meest verrassende optreden. De jury was onder de indruk van het programma dat de jonge drummers uit Slikkerveer lieten horen. Juryvoorzitter Rob Balfoort zei van het begin tot het einde van het optreden geboeid te zijn. Dankzij de variatie in programma en een mooi overzicht van wat je zoal voor muziek kunt maken met een trommel, wonnen de jeugddrumbandleden tot hun grote verrassing de prijs voor meest muzikale optreden. Apetrots vertrok de groep weer terug naar het clubgebouw, waar de winst werd gevierd met een welverdiend ijsje.

Advertenties uit de krant