Alle aandacht voor de presentatie van Merel van Groningen
Alle aandacht voor de presentatie van Merel van Groningen

Voorlichting over sexting en loverboys

Algemeen

RIDDERKERK - De problematiek rond sexting en loverboypraktijken wordt een steeds groter maatschappelijk probleem. Daarom heeft het jongerenwerk van Sport en Welzijn ervoor gekozen hier aandacht aan te (blijven) besteden en organiseerde op woensdag 20 april een voorlichtingsavond met dit thema met spreekster en ervaringsdeskundige Merel van Groningen.

Merel van Groningen geeft lezingen over loverboys, sexting en seksueel overschrijdend gedrag. Als jong meisje was Merel zelf slachtoffer van een loverboy. Nu heeft ze een eigen onderwijsproject ontwikkeld en, als enige in Nederland, bewezen wat werkt en wat goed onderbouwd is als interventie. Merel geeft slachtoffers een stem en maakt loverboyproblematiek bespreekbaar.

Positieve reacties

De voorlichtingsavond werd goed bezocht door meisjes, jongens, ouders, politie en verschillende hulpverleners. Uit de reacties van het publiek bleek dat de avond werd ervaren als zeer interessant en informatief. Het jongerenwerk van Sport en Welzijn blijft zich hard maken voor de aanpak van de problemen rond loverboys en texting. Jongeren met vragen over dit thema en/of over de activiteiten van SenW kunnen contact opnemen met Tina van Bennekom via Christina.vanBennekom@senw-ri.nl of 0180 - 491 135.

Advertenties uit de krant