Afbeelding

"Blijmaakservice is er voor iedereen"

Algemeen

"Elk mens heeft liefde, aandacht en blijdschap nodig. Het maakt daarbij voor mij niet uit wie je bent of hoe je in het leven staat." Vanuit die gedachte werkt Liesbeth van der Hoeven, initiatiefneemster van de Blijmaakservice.

Toen ze vroeger in de thuiszorg werkte, merkte Liesbeth al hoe mensen uitkeken naar haar komst: "Ik zag regelmatig eenzaamheid en verdriet. Het was mooi om te merken dat door een arm om de schouder of een goed gesprek, mensen direct blijer werden" aldus de 39-jarige Rijsoordse.

Haar Blijmaakservice is zeker niet alleen op ouderen, maar gericht op iedereen die gelukkiger door het leven wil gaan. Liesbeth: "Iedereen heeft liefde, aandacht en blijdschap nodig. Leeftijd, geslacht, afkomst, inkomensniveau, opleiding, religie, geaardheid of de lichamelijke en geestelijke toestand spelen voor mij geen rol."

Met de Blijmaakservice is veel mogelijk. Liesbeth ontlast mantelzorgers of ouders die zorgen hebben om het welzijn van hun kind. Een van haar huidige cliënten is een jongen met een lichte vorm van autisme: "Ik maak uitstapjes met hem, omdat hij zelden uitgenodigd wordt op verjaardagsfeestjes." Een andere jongen maakt zij blij met piano spelen. Verder schrijft zij momenteel een levensloopboek voor een cliënt. Andere voorbeelden van diensten zijn iemand ergens naartoe rijden, samen muziek luisteren, boodschappen doen, koken, de natuur in of een ontspannende nek-, hoofd- of schoudermassage.

De Blijmaakservice kan ook cadeau gegeven worden. Voor meer info: www.blijmaakservice.nl of 06 3382 4863. Voor mensen in grote financiële nood is service gratis.

Advertenties uit de krant