Afbeelding

Proeven van het Waalbos

Algemeen

RIDDERKERK - Bijna dertig personen genoten zaterdag van een bijzonder menu op het terras van restaurant Ross Lovell in Rijsoord. Het waren de deelnemers van de workshop "Koken met kruiden", die in het kader van Fête de la nature werd georganiseerd door de Stichting Natuurbeheer Waalbos en Natuurvereniging IJsselmonde.

Voor het koken moest men zelf in het Waalbos op pad voor het vinden van de benodigde kruiden, waarvan voorafgaand voorbeelden werden gegeven. Aansluitend kon men samen met de koks van het restaurant in de keuken aan de slag. Voor bijna de hele keukenstaf was het de eerste keer dat ze brandnetels in de pan hadden. Ook rode klaver, pastinaken en madeliefjes werden in het menu verwerkt. De oogst was onder meer een met frisse kruiden op smaak gebrachte limonade, een goed gevulde kruidensoep en yoghurtijs met munt en madeliefjes. Lang niet alle ingrediënten kwamen uit het Waalbos. De met verschillende klavers gemaakte salade kreeg bijvoorbeeld gezelschap van een lekkere zalmmoot. Alle betrokkenen vinden het voor herhaling vatbaar. "Het liefst volgend jaar iets later. Dat kunnen we ook lekker vlierbessenijs maken" aldus chef-kok Gerrit van den Berg.

Advertenties uit de krant