Afbeelding

Midzomeravondwandeling door Waalbos op 21 juni

Algemeen

RIDDERKERK - Stichting Natuurbeheer Waalbos organiseert op dinsdag 21 juni een midzomeravondwandeling door het nieuwe Waalbos.  Deze wandeling start om 20.30 uur vanaf het parkeerterrein van Ross Lovell, naast Waalweg 3.

Vanaf daar wordt gewandeld door het nieuwe deel van het Waalbos richting Heerjansdam.  De projectleider zal meelopen om toelichting te geven over het gebied. Daarnaast zal men kijken en luisteren naar de aanwezige vogels en vleermuizen. Aan het eind van de wandeling gaat de groep met een huifkar  terug naar het parkeerterrein. Men zal rond 23.00 uur weer bij het vertrekpunt zijn. Deelname kost €5,- per persoon. Aanmelden voor deze tocht kan via: cpgroshart@gmail.com.

Tweede fase

Het Waalbos ligt in Rijsoord en grenst in het noorden aan de Waal en in het zuiden aan de spoorlijn van Dordrecht naar Rotterdam. Als het gebied klaar is, is het ongeveer 210 ha groot. Het Waalbos zal maar voor de helft uit bos bestaan. Er komen ook grote waterplassen in en langs de Waal blijft het een open weidegebied met hier en daar een bosschage waar schapen, koeien of paarden zullen lopen. De tweede fase van het Waalbos wordt nu aangelegd. Het grondwerk is vrijwel gereed en in het najaar zullen de bomen aangeplant worden. Begin 2017 zal het Waalbos worden opgesteld voor publiek. Er zijn al heel wat vogelsoorten gezien: purperreiger, lepelaar, bruine kiekendief, sprinkhaanzanger, blauwborst, roodborsttapuit, gewone tapuit, gele kwikstaart, kluut, kievit en tureluur. In de avond vliegen er ook vleermuizen en ook wordt er soms een uil gezien.

Advertenties uit de krant