Afbeelding

Petitie tegen "ongeschikte locatie"

Algemeen

RIDDERKERK - Voorafgaand aan de commissievergadering werd door bewoners van Drievliet een petitie overhandigd, waarmee ruim driehonderd bewoners zich hebben uitgesproken tegen de huisvesting van alleen mannen in het vroegere schoolgebouw aan de Windmolen.
De handtekeningenlijst onder de petitie werd door 89 buurtbewoners ondertekend. Daarnaast heeft de petitie online inmiddels 208 steunbetuigingen gekregen. De ondertekenaars vinden de gekozen locatie niet geschikt als huisvesting van 18 mannen zonder een normale gezinsstructuur. "Het voormalige schoolgebouw biedt deze groep vergunninghouders geen perspectief op een volwaardige integratie. Omdat de doelgroep niet aansluit bij de sociale omgeving. Feit is dat er een niet wenselijke situatie wordt gecreëerd voor zowel de vergunninghouders als voor omwonenden" aldus de opstellers van de petitie. Zij willen dat er geluisterd wordt naar de ongeruste buurtbewoners en de vluchtelingen een betere plek krijgen om volwaardig in te burgeren.
De van origine Zuid-Afrikaanse Noreen Noach ziet huisvesting op deze manier als verloren jaren voor de betreffende groep. "Ik ben een schoolvoorbeeld hoe een immigrant goed geïntegreerd is in de Nederlandse samenleving. Dat heb ik solitair gedaan en niet in een groep. Ik heb oprecht medelijden als hier alleenstaande mannen komen, die zo niet de kans krijgen om goed in te burgeren. Ze worden opgescheepte met een paar taallesjes per week. Uit eigen ervaring weet ik dat het kansloos is om zo te integreren. Deze groep verdient een betere kans."
Wethouder Keuzenkamp houdt vast aan de twee locaties die voor tijdelijke huisvesting in beeld zijn. "Ik zou deze mensen ook graag een gewoon huis geven, maar die hebben we onvoldoende. Op deze plekken kunnen we snel voorzien in tijdelijke opvang die hoog nodig is" aldus de wethouder, die begrip heeft voor de zorgen: "Ook voor ons staat veiligheid voorop."

Advertenties uit de krant