De borden konden goed gevuld worden met de eigen kweek
De borden konden goed gevuld worden met de eigen kweek

Smullen van moestuin

Algemeen

RIDDERKERK - De afgelopen stond tijdens de moestuinlessen in Bolnes het werken in de tuinen met name in het teken van oogsten en bereiden. Op school werd er heerlijk gesmuld van de door de kinderen geoogste groenten.
Na een lange tijd van zaaien en onkruid wieden, konden de kinderen eindelijk oogsten en genieten van een gezonde, onbespoten maaltijd. "Meester, wat is onkruid en wat heb ik zelf gezaaid? En kan ik dit fruit al plukken?" vroeg een enthousiaste leerling bij het oogsten aan meester Jerry. Hij beantwoordde alle vragen om zo te voorkomen dat de kinderen een onkruidmaaltijd voorgeschoteld kregen.

De kinderen leerden met dit project in de praktijk dat niet in elk tuintje dezelfde dingen groeien. Bij de één groeiden er radijzen, bij de ander spinazie of aardbeien. Door alles bij elkaar te voegen, werd er een lekkere maaltijd voor iedereen bereid.
Juf Nicole, juf Japke, papa Marcel, meester Jerry en de kinderen denken met veel plezier terug aan het samenwerken, samen leren en samen lachen. Dit tuinproject is gegroeid uit een samenwerking tussen OBS De Bosweide, Woonvisie, Japke Englebert (vrijwilliger), welwillende ouders en combinatiefunctionaris Jerry Tieleman van Sport en Welzijn. Voor meer informatie over dit succesvolle project kan men contact opnemen met Jerry Tieleman: jerry.tieleman@senw-ri.nl of 0180-491135.

Advertenties uit de krant