Afbeelding

Dierenkliniek voor 24-uurs zorg in Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - De Dierenkliniek Ridderkerk heeft een spoed- en verwijskliniek opgezet in samenwerking met de Kliniek voor Specialistische Diergeneeskunde Rotterdam. Deze nieuwe dierenkliniek met zeven dagen per week 24-uurs bezetting is ingericht in het voormalige gebouw van PostNL bij Bijdorp West in Barendrecht.

,,Dit was een vrijwel kaal gebouw dat we helemaal naar onze wensen hebben kunnen inrichten,'' vertelt dierenarts Patricia Vester. De gunstige ligging van het pand in de regio en goede bereikbaarheid woog natuurlijk mee bij de zoektocht naar een goede locatie voor de spoedhulp: ,,Vorig jaar hebben we de kliniek in Ridderkerk nog ingrijpend verbouwd. Maar daar is helaas niet de ruimte om nóg betere zorg te kunnen bieden. Naast de spoedhulp hebben we hier alle faciliteiten voor specialistische zorg."
Belangrijke troef van de nieuwe dierenkliniek is een CT-scan dat snel een beeld kan geven van inwendige kwetsuren of de aard van aandoeningen. Daarnaast heeft men er röntgenapparatuur, echografie, endoscopie en een laboratorium ter beschikking voor het stellen van diagnoses. Centrale plek in het gebouw is er voor de operatiekamers en intensive care. De kooien voor de dieren die moeten herstellen zijn voorzien van vloerverwarming en infraroodlampen. Op de verschillende verpleegafdelingen zijn de plekken voor honden en katten volledig gescheiden: ,,Er zal hier geen kat hoeven te schrikken van een blaffende hond. Dat geeft toch extra rust."

Orthopedie
Er is ook voorzien in ruimte om dieren in quarantaine te kunnen houden. Voor onderzoeken en behandelingen hebben de dierenartsen en specialisten zes spreekkamers ter beschikking. Twee daarvan worden vrijwel permanent gebruikt voor het maken van echo's en één voor orthopedie. ,,We hebben er een extra orthopeed bij gekregen, waardoor we nu nog meer dieren met orthopedische problemen kunnen helpen," geeft Patricia Vester een van de specialisaties aan.
Praktijken die niet behoren tot de Dierenkliniek Ridderkerk kunnen gebruikmaken van de diensten van de spoedkliniek. Voor dierenartsen in de regio is er de mogelijkheid om hun telefoon door te schakelen naar de centrale die 24 uur per dag bemand is. Ook kunnen zij voor aanvullend onderzoek een beroep doen op vestiging in Barendrecht. ,,In principe werken we hier ook alleen maar op verwijzing van dierenartsen. Men kan niet zomaar zelf met de hond binnenwandelen. Maar voor een aangereden dier of ander spoedgeval staan we natuurlijk wel direct klaar."

Nachtdiensten verplaatst
De spoedkliniek maakt een einde aan de nacht- en weekenddiensten van de dierenkliniek in Ridderkerk. Afgelopen week is het team met dierenartsen, specialisten en assistenten gestart in de nieuwe vestiging. ,,Alles voor de dieren is perfect in orde. Maar er moeten nog wel veel kleine dingetjes gedaan worden. Er zitten bijvoorbeeld nog nergens bordjes op de deuren. Dat zijn de details die minder haast hebben."
De Spoed- en Verwijskliniek voor Dieren is gevestigd aan Bijdorp-West 12 in Barendrecht: 085-4877090. De opening van de nieuwe spoedhulp wordt in september gevierd. Voor meer informatie: www.dierenkliniekridderkerk.nl.

Afbeelding

Advertenties uit de krant