Afbeelding

Twee vrouwelijke tattoo-artiesten in Ridderkerk

Algemeen

RIDDERKERK - ,,In mijn tattoo-shop kreeg ik veelvuldig de vraag of er ook vrouwelijke artiesten zijn. Mensen vragen om de 'female touch'" zegt George Kooijman van Madblack Tattoo. Om aan deze vraag te voldoen en om de wachttijden te verkorten wordt team Mad Black vanaf september met twee female artists versterkt. Jessica (alias Mikena Ink) en Agnetha (alias Super 8) zijn de nieuwe krachten. Jessica doet veel realistisch portretwerk in 'black en grey' en Agnetha  veel bloemen in kleur en ook 'black en grey'.

,,Ik zet al heel wat jaartjes tattoo's in Ridderkerk" vertelt George. ,,Bij mannen en vrouwen, van vlindertjes tot bloemen en van bloemen tot duistere afbeeldingen. Ik ben mij echter steeds meer aan het specialiseren. In Dark Art, dit is een tak van onze branche, die veel demonen, schedels en soortgelijke tattoo's betreft. Ik zet nog wel alles met dezelfde passie, maar hier gaat mijn hart echt sneller van kloppen." George gaat daarom meer tattoo-conventies bezoeken in het buitenland. De eerste uitnodigingen zijn al binnen.

,,De samenwerking met deze meiden verloopt top" aldus George. De eerste tattoo's zijn al weer gezet. Jessica heeft een achtergrond in de Grafische Vormgeving. Tekenen was en is haar passie. ,,Ik kan me er helemaal in verliezen. Muurschilderingen en portrettekeningen kennen ze allemaal van mij. Toen me werd aangeboden om als tatoeëerder door het leven te gaan, hoefde ik niet lang na te denken. Uiteindelijk ben ik bij Mad Black terecht gekomen en heb ik het prima naar mijn zin. Alles van mijn opleiding kan ik gebruiken. Alles wat ik graag doe zit in mijn werk hier verwerkt. Ik ben dus dik tevreden."

Agnetha had al jarenlang tekenen en schilderen als hobby. ,,Ik ben een airbrush-cursus gaan volgen en ben mij gaan specialiseren in dierenportretten. Dieren zijn ook mijn grote liefde. Hier wilde ik meer mee doen. Dat zie je nu ook terug in mijn tattoo's. Ik wilde proberen om van mijn hobby mijn werk te maken. Een tijd geleden zocht George een leerling en ik heb mezelf aangemeld. Nooit gedacht dat ik zou worden uitgekozen en was dan ook dolgelukkig dat ik het geworden ben! Verder maak ik hobbymatig muurschilderingen, airbrush-schilderijen en ontwerp en bedruk kleding! Dit doe ik thuis in onze garage die is verbouwd tot atelier. Ik vind alles waar ik mijn creativiteit in kwijt kan leuk, maar tatoeëren is waar ik helemaal voor ga."

De versterking houdt ook in dat Mad Black meer open is. Door de aanvulling met deze twee nieuwe topartiesten zijn zij ook gewoon tijdens beurzen open. De openingstijden zijn hierdoor ook verruimd en gewijzigd. Voor meer info www.madblack.nl

?

Advertenties uit de krant