Afbeelding

Heleen Joppe (52)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Samen met mijn man Theo vorm ik het countryduo Ted and Helen. Daarnaast ben ik nu voor het tweede seizoen dirigent bij de Dam Zangers (Theo deed het drie seizoenen eerder) en ik werkte vanaf mijn vijftiende jaar bij de Hema, daarna bij slagerij van Leijden en vervolgens bij Multivlaai. Alle drie in Ridderkerk.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Heel vaak. Het meest word ik herkent van mijn werk bij de Hema. Nog steeds krijg ik vragen waar iets ligt als ik in de Hema loop.

Hoe is het om een countryduo te zijn samen met je partner?

Heel leuk! Ik leerde Theo 28 jaar geleden kennen tijdens een festival. Ik moest optreden, er waren problemen met de muziek en vroeg Theo of hij mij kon begeleiden met zijn gitaar. Inmiddels zijn we al 27 jaar getrouwd en we gingen meteen samen verder in de muziek. We hebben een jaar of acht met een band gespeeld, maar zijn uiteindelijk toch weer als duo verdergegaan. We treden op door het hele land.
Je kunt wel zeggen dat iedereen in het countrywereldje ons kent. Deze week hebben we bijvoorbeeld drie optredens en binnenkort gaan we naar Spanje met zeventig van onze fans.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Theo en ik wonen samen. Hij heeft twee dochters uit een eerder huwelijk en inmiddels één kleinzoon.
Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Oh, dat zou ik zo snel niet weten. Wij lachen zo vaak en veel. Laat ik het zo zeggen, wij hebben een grote fantasie en lachen het meest om onbenulligheden.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

De vele logeerpartijtjes bij mijn opa en oma. Zij woonden schuin tegenover ons en een paar van mijn ooms woonden nog thuis. Ik werd daar natuurlijk enorm verwend.

Wanneer was je het gelukkigst?

Ik ben heel tevreden met mijn leven.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Mijn moeder belandde tijdens een vakantie in het ziekenhuis. Ze was al een beetje vergeetachtig aan het worden, maar toen ze weer bijkwam in het ziekenhuis was de dementie een stuk erger. Dat was erg om mee te maken.
Kort geleden kreeg mijn vader een hartinfarct. Hij mankeerde nooit wat.

Welke toekomstdromen heb je nog?
Alles gaat precies zoals ik het graag zie. Wel zou ik nog eens naar Canada of Nieuw-Zeeland willen. Maar of dat ooit werkelijkheid gaat worden?

Waar word je verlegen van?

Ik ben tot 2003 best verlegen geweest. Daarna leek ik er opeens overheen. Zingen vond ik nooit een probleem, maar het publiek toespreken bijvoorbeeld vond ik eng.
Maar tegenwoordig doe ik dat dus makkelijk.
Wel vind ik het nog steeds lastig om complimentjes in ontvangst te nemen.

Wat is jouw grootste talent?

Ik ben een zorgzaam type.

Hoe sta je 's morgens op?

Heel rustig. Sinds ik niet meer in de winkels werk is het meestal rond half negen dat ik uit bed kom.
Omdat we natuurlijk vaak 's avonds optreden en dan soms niet voor half drie in bed liggen, is rustig opstarten van groot belang.

Wat zijn je hobby's?

De muziek en ik haak graag.

Wat zijn je angsten?
Ik kan echt bang zijn voor inbrekers.

Wat vind je stom?

Mensen die oordelen hebben over anderen zonder dat ze de hele situatie kennen.

Lees je graag?

Vooral in de wintermaanden lees ik graag oude streekromans.

En televisie?

Ja, ik kijk naar Utopia. Suf, maar ik ben toch iedere keer weer benieuwd hoe het verder gaat. Ik volg altijd The Voice of Holland en ik kijk ook graag naar actiefilms.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je hebt gekregen?

Een smartphone gebruik ik niet. De laatste sms die kreeg was van de buurvrouw. Het was een praktisch berichtje, wie er zou rijden naar het ziekenhuis.

Wat is je favoriete quote?

Leven en laten leven.

Ook iemand voor deze rubriek opgeven? Mail dan naar astrid@baruitgeverij.nl

Advertenties uit de krant