Afbeelding

Bekroonde natuurfoto's

Algemeen

RIDDERKERK - De Stichting Natuurbeheer Waalbos maakte zaterdagmiddag tijdens de Rijsoorddag de winnaars bekend van haar fotowedstrijd voor de jeugd. De voor deze wedstrijd gemaakte natuurfoto's waren op de kraam van de stichting te bewonderen.
De jury kende de eerste prijs toe aan de tienjarige Arne van Wingerden, die een prachtige foto wist te maken van een gewone pendelvlieg. Winnaar van de tweede prijs was Matthieu Plaisier (13), die met de camera van zijn telefoon een torenvalk in vlucht wist vast te leggen. De niet bij de prijsuitreiking aanwezige Quincy Konijnenburg (14) krijgt de derde prijs. De jury had veel waardering voor de manier waarop zij een lantarentje (een libellensoort) in beeld had gevangen. De vierde prijs was voor de elfjarige Rutger Plaisier, die in de Sophiapolder op het juiste moment klikte toen hij een watersnip voor de lens had.
De bekroonde foto's en mogelijk ook andere inzendingen zullen door Natuurbeheer Waalbos gebruikt worden in promotiemateriaal.

Burendag in Waalbos
In kader van de jaarlijkse burendag is er op zaterdag 24 september een klusdag in het Waalbos. Iedereen kan meehelpen met de bouw van een vogelkijkscherm. De vrijwilligers verzamelen om 9.00 uur bij het parkeerterrein aan de Waalweg. Er wordt gewerkt tot 14.00 uur. Aanmelden kan bij Christa Groshart: 0180-428262 of excursies@natuurvereniging-ijsselmonde.nl.

Advertenties uit de krant