Afbeelding

Geslaagde wijklunch in Bolnes

Algemeen

BARENDRECHT - Een heerlijk zonnetje en een mooi terras waren onder andere de ingrediënten van de geslaagde wijklunch van woensdag 28 september op het terras van Pameijer in Bolnes. Ruim vijfenzestig wijkbewoners meldden zich aan voor de activiteit.

"Een overweldigend resultaat, dat had de organisatie niet verwacht. We moesten zelfs bewoners teleurstellen, er kon echt niemand meer bij" vertelt Eveline Freling, opbouwwerker bij Sport en Welzijn (SenW).

Het idee om de wijkbewoners bij elkaar te krijgen ontstond vanuit het opbouwwerk, de ouderenadviseur van SenW en de inloopcoaches van Pameijer: "Er is behoefte om samen te zijn in de wijk en dat blijkt uit de enquête die is afgenomen onder de bezoekers. De bewoners geven voornamelijk aan dat zij graag meer van dit soort initiatieven zien in hun wijk. Met deze lunch is er een start gemaakt en wij gaan bekijken hoe wij dit samen met de bewoners voort kunnen zetten."

Dansactiviteit

Terwijl de bewoners genoten van de door Pameijer Project en Food Company bereide lunch, werden zij getrakteerd op een demonstratie van een nieuwe activiteit in Bolnes: Ballroomdansen en de chachacha, quickstep en Engelse Wals. Deze activiteit start wekelijks op woensdag- of vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur (onder voorbehoud). Tot het eind van het jaar kan iedereen gratis meedoen. Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Junaidah Beun via junaidah.beun@senwe-ri.nl of 0180-49113.

Advertenties uit de krant