Afbeelding

Offensief met buurtpreventie

Algemeen

RIDDERKERK - Buurtagent Iwan Esajas wil de veiligheid in Slikkerveer vergroten met een najaarsoffensief. In samenwerking met de buurtpreventie wil hij betere rapportcijfers halen voor zijn wijk.
"De donkere dagen breken weer aan. Dat betekent meer kans op inbraken. Het zal mooi zijn als we over een paar maanden kunnen vaststellen dat we het hier flink hebben kunnen terugdringen" aldus Esajas, die sinds kort buurtagent is voor heel Slikkerveer. Hij heeft ook 'noord' bij zijn werkterrein gekregen. In het hele gebied rekent hij op hulp van buurtbewoners. "Mensen moeten het niet alleen van de politie en buurtpreventie verwachten. Men moet er zelf ook wat voor willen doen" vindt de wijkagent.
Volgens Esajas is het in belang van heel de wijk als de frequentie van de rondes van de buurtpreventie vergroot wordt. Dat vraagt om de inzet van meer vrijwilligers.

Signaleren
Die hoeven volgens Marion Bezemer, voorzitter van Buurtpreventie Slikkerveer, zeker niet in het donker op gevaarlijke boevenjacht. "Het gaat om het signaleren van alles wat verdacht of onveilig is. Informatie over bijvoorbeeld een verdacht voertuig geven we door aan de politie en van losse tegels of niet brandende lantaarns doen we melding bij de gemeente" aldus de Slikkerveerse, die benadrukt dat er niet alleen 's avonds gelopen wordt. Ook overdag kan men als lid van de buurtpreventie op pad. "Mensen die hun hond uitlaten kunnen dat rondje net zo goed doen voor de buurtpreventie. Je loopt altijd met z'n tweeën en samen zie je meer" is haar ervaring.
Wijkbewoners kunnen meer informatie krijgen via: voorzitter@buurtpreventieslikkerveer.nl of 06 1844 0162.

Advertenties uit de krant