Afscheid Leen de Ruiter met 1000-ste wedstrijd

Algemeen

RIDDERKERK -Het 96-jarige bestaan van sv Slikkerveer werd op vrijdag 7 oktober opgeluisterd met een reüniewedstrijd tussen de Slikkerveer Legends en de oud-kampioen en bekerwinnaar Slikkerveer 5 van twee seizoenen geleden. Scheidsrechter van dit duel was Leen de Ruiter, die met zijn 1000-ste wedstrijd als scheidsrechter afscheid nam.

Een kwartier voor tijd werd Leen vervangen door Aad Neeskens en door voorzitter Joop van Ettinger en erelid Gerard Hagendijk in het zonnetje gezet met een bos bloemen. Ook ontving hij een gouden fluit als aandenken aan alle wedstrijden, die hij nog gefloten heeft, nadat hij ook al als speler ruim 250 wedstrijden in het eerste elftal bij elkaar voetbalde.
De wedstrijd tussen de Slikkerveer Legends en het 'oude vijfde' was ook een spannend duel met vele hoogstandjes. In de eerste helft werd er bijna aan de lopende band gescoord, want het stond met de thee al 3-4 op het scorebord, dankzij treffers van Raymond Smit (0-1, 2-2, 4-2) Ron Noorlander (0-2), Guido Revet (1-2), Robin van Ee (2-3) en Ashrul Umarella (3-4). Na de rust bleef het onrustig voor beide doelen en was het uiteindelijk Slikkerveer 5 dat de wedstrijd naar zich toe wist te trekken met een 6-7 overwinning. Er werd nog gescoord door: Jacco Kooijman (3-5), Arie van de Nosterum (4-5), Ron Noorlander (4-6), Robin van Ee (4-7), Guido Revet (5-7) en Rene Visser (6-7). Met behoorlijke opkomst qua publieke belangstelling was het een zeer gezellige jubileumwedstrijd.