Afbeelding

Programmeren voor een wereldrecord

Algemeen

Donderdag 14 oktober deed groep 8 van de Ds. G.H. Kerstenschool in Ridderkerk mee aan aan het wereldrecord programmeren van CodeUur. Tegen 10.30 werd er gestart met een korte introductie over programmeren door twee ouders van leerlingenschool, de heren Van der Stelt en Van Dieren. Beiden zijn dagelijks voor hun werk ook bezig als programmeur.

Er volgde diverse interessante feiten en weetjes en ook passeerden er enkele namen van wereldberoemde mensen als: Bill Gates, Steve Jobs en Marck Zuckerberg. Daarna mochten de kinderen zelf aan het werk achter de computer met het programma scratch. 

De opdracht was red de olifant! "Programmeer de drone, zodat deze de stroper te pakken krijgt voor de olifant wordt neergeschoten!" Het bleek echter nog niet zo makkelijk als gedacht. De ene keer lukte het de stroper om de drone te slim af te zijn, het andere moment had de drone de stroper wel te pakken, maar werd hij niet gestopt, waardoor de olifant toch werd gedood.

Uiteindelijk werd door een combinatie van de juiste opdrachten in de juiste volgorde het doel bereikt. Het vroeg van de leerlingen in ieder geval heel wat denkwerk, maar hoe langer ze bezig waren des te beter het ging. Ook was het een aparte ervaring om met meer dan 10.000 kinderen in Nederland tegelijkertijd bezig te zijn met programmeren.

Advertenties uit de krant