Afbeelding

"Oude puzzels en spellen" in de Oudheidkamer

Algemeen

RIDDERKERK - Na de zeer succesvolle tentoonstelling met oude kinderboeken worden er van 16 november 2016 t/m 7 januari 2017 oude puzzels en gezelschapspellen geëxposeerd in de Oudheidkamer.

Deze spellen zijn alle afkomstig van de toenmalige uitgeverij "Luctor", verbonden aan drukkerij Stadler & Sauerbier te Rotterdam, het huidige Royal Sens. Met vestigingen in Rotterdam en Enschede, verkoopkantoren in Duitsland en Engeland is Royal Sens een specialist op het gebied van etiketten voor verpakkingstoepassingen.

De oude spellen zijn in het bezit van Fred Horn, die zijn collectie heeft ondergebracht in een museum in Brugge. De Stichting Oud Ridderkerk is vereerd dat hij deze spellen ook in de Oudheidkamer wil laten zien.

De puzzels bij deze expositie zijn beschikbaar gesteld door van Geert Bekkering. Enkele door "Luctor" uitgegeven boekjes komen uit de verzameling van Eddy Raymann, die ook nog spellen inbrengt.

Wie ook nog in het bezit is van oude spellen en/of puzzels, kan deze door genoemde heren laten beoordelen. Dit kan tijdens de Kerstmarkt in de Oudheidkamer, die dit jaar op 17 december wordt gehouden. De tentoonstelling wordt op vrijdag 18 november om 16.00 uur geopend door de heren Horn en Bekkering.

Advertenties uit de krant